News

Komentari 2

'Heroji u boji': Izvorno crno-bijele fotografije iz rata MUP je obojao uz pomoć tehnologije

'Heroji u boji': Izvorno crno-bijele fotografije iz rata MUP je obojao uz pomoć tehnologije

Svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991.-1995.) stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) predstavilo je u četvrtak instagram izložbu 'Heroji u boji' u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koja kroz 50 objava priča o stvaranju slobodne i samostalne hrvatske države.

Ideja iza Instagram izložbe su izvorne crno-bijele fotografije s 35mm filma obojene uz pomoć machine learninga, stoji u priopćenju.

U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor, dok je druga crno-bijeli izvornik. Svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991.-1995.) stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo.

- Hrvatska policija tom je stvaranju dala nemjerljiv doprinos i do sada su junaci s ovih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji - u boji - istaknuo je MUP.

Izložba se može pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.instagram.com/herojiuboji/ .

Najčitaniji članci