Obavijesti

News

Komentari 1

HGSS na dron stavio megafon i tako je pronašao nestalu ženu

HGSS na dron stavio megafon i tako je pronašao nestalu ženu
5

Na bespilotnu letjelicu montiran je megafon kako bi se dozvala nestala osoba, što je ujedno i prvi put učinjeno u potražnoj akciji, poručuju iz HGSS-a

VIDEO

Hrvatska gorska služba spašavanja u Splitu, u četvrtak je, u popodnevnim satima pronašla nestalu osobu uz pomoć bespilotne letjelice.

Riječ je o starijoj ženi koja se izgubila u zaseoku Medići na području Segeta gornjeg. Izgubljena žena sa sobom je imala mobitel s punom baterijom, no nažalost riječ je o mobitelu starije proizvodnje s kojeg nije bilo moguće poslati lokaciju. 

Zbog toga su iz HGSS-a pustili bespilotnu letjelicu kako bi se iz zraka locirala osoba, a paralelno je na teren poslan i tim spašavatelja. 

Na bespilotnu letjelicu montiran je megafon kako bi se dozvala nestala osoba, što je ujedno i prvi put učinjeno u potražnoj akciji, poručuju iz HGSS-a. Izgubljena ženska osoba prvo je čula, a zatim uočila letjelicu nakon čega je mobitelom spašavatelje mogla preciznije uputiti na mjesto gdje se nalazi, a gdje ju zbog gustog raslinja nije bilo moguće uočiti iz zraka.

Ubrzo su timu za spašavanje poslane koordinate, a oni su je pronašli 980 m od mjesta zadnjeg viđenja. Akcija spašavanja trajala je 40-ak minuta, a iz HGSS-a su posebno ponosni na prednost korištenja bespilotnih sustava u akcijama spašavanja. 

Pronađena osoba bila je u dobrom fizičkom stanju te nije zadobila nikakve ozljede. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca