Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

HGSS obučava Kineze: 'Ovo je izvidnica, ići ćemo i mi u Kinu'

Kina je s HGSS-om počela surađivati u prosincu nakon što su predstavnika Kajaškog saveza iz Zagreba zamolili da pronađe nekoga tko bi mogao obučiti njihove spasioce

2 komentara

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) diljem Europe sinonim je za profesionalnost i spremnost već dulje vrijeme, no čini se da se dobar glas proširio i puno dalje. Naime, Kinezi su svoje tročlano izaslanstvo poslali na obuku u Hrvatsku da bi, kako su rekli, učili od najboljih, jer u Kini nemaju ustrojene službe spašavanja, javljaju Vijesti.hr. 

Među raznim vježbama je i plivanje u hladnoj Cetini. Kažu da je lijepa, no nije baš velika. 

- Ova rijeka je jako mala u usporedbi s našim velikim rijekama. Komplicirano je, ali uz vježbanje tehnike ćemo steći dovoljno iskustva. Tu je jako dobro, a i sigurno je - kazao je Shao Hqi iz Kine za RTL Danas

Krenuli su već u zoru. HGSS-ovci čekali su ih u učionici gdje su morali proći i teoriju, neophodnu prije prakse u rijeci. 

- Ovo je samo izvidnica njihova, na obuci, čini mi se, a ići ćemo mi isto gore u Kinu - rekao je Ivan Šafrdin iz HGSS-a. 

Kina je s HGSS-om počela surađivati u prosincu nakon što su predstavnika Kajaškog saveza iz Zagreba zamolili da pronađe nekoga tko bi mogao obučiti njihove spasioce. 

Intenzivna obuka trajat će do 22. ožujka. 

 

Foto: Ilustracija 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message