Obavijesti

News

Komentari 56

HHO: Vlada RH se mora javno odreći komunizma i fašizma

Ističu da Vlada nije napravila ono što EU zahtijeva, odrekla se fašizma i komunizma budući da je proglasila "europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima"

VIDEO

Zbog pokretanja istrage protiv prvog hrvatskog ministra policije Josipa Boljkovca i njegovih izjava u medijima, oglasio se i Hrvatski helsinški odbor. U priopćenju ističu kako su Boljkovac i njegovi istomišljenici pokušali izokrenuti smisao obilježavanja Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima - fašizma i komunizma - optužbama protiv ministra policije Tomislava Karamarka, "po svemu sudeći zbog njegova beskompromisnog stava u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminala".

- HHO naglašava da je dovođenje najnovijih rasprava o mogućim kaznenim postupcima protiv osoba koje se sumnjiči za kazneno djelo ratnog zločina nakon Drugog svjetskog rata u kontekst predizbornih aktivnosti ove ili one stranke lišeno svake osnove. Naime, svu nadležnost u odlučivanju o kaznenom gonjenju ima isključivo DORH - stoji u priopćenju predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička.

- Iako se javno kunu u Europu, pojedinci i cijele grupe u Hrvatskoj ne mogu se pomiriti s europskim stajalištem, koje je pretpostavka za potpunu duhovnu i intelektualnu integraciju Hrvatske u ujedinjenu Europu - navodi se.

Ističu kako Vlada nije napravila ono što Europa zahtijeva, odnosno odrekla se fašizma i komunizma budući da je 17. lipnja 2011. donesen Zakon o dopuni Zakona o državnim blagdanima..., kojim se proglašava "europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- HHO ponovno poziva Sabor na izvršenje ove dopune kako bi se spriječila mogućnost takvog povijesnog komunističkog revizionizma koji Titov komunistički režim i dalje drži neupitnom vrijednošću koju se ne smije ni kritizirati. Naime, od pokušaja povijesnog revizionizma do zahtjeva za progon i kažnjavanje kritičara Tita i komunističkog režima samo je jedan korak. To u medijima, ali i drugdje, rade isti oni koji su stvarali ideološku podlogu ili izravno sudjelovali u uhićenjima i progonima protivnika Titove komunističke diktature sve do 1990. Želimo istaknuti da je ideja ljudskih prava u to vrijeme bila kriminalizirana, a njeni zagovornici uhićivani i zatvarani - stoji u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina