Obavijesti

News

Komentari 4

Hillary pobjedama u Ohiu i Teksasu vraćena u utrku

Hillary pobjedama u Ohiu i Teksasu vraćena u utrku
1

Hillary Clinton pobijedila je u utorak na važnim predizborima u Ohiju s 57 posto, dok je Obama dobio 41%. Clinton je premoćno osvojila i Teksas

VIDEO

U Teksasu se i dalje vodi izjednačena utrka u kojoj nakon 40 posto prebrojanih glasova, Clinton ima 50 posto, a Obama 49 posto glasova. U Rhode Islandu također je pobijedila Clinton s 58 posto, prema 41 posto za Obamu dok je u Vermontu Obama dobio 60 posto, a Clinton 38 posto.
S pobjedama u Ohiju i Rhode Islandu, Clinton je zaustavila pobjednički niz Baracka Obame na 11 prethodnih demokratskih predizbora i osigurala svoj ostanak u utrci koja se može nastaviti sve do stranačke nacionalne konvencije 25. kolovoza.
- Kažu da kuda ide Ohio ide i cijela zemlja. Ova država se vratila, tako se vratila i ova kampanja. Vratili smo se jaki i idemo sve do kraja - rekla je Clinton nakon pobjede u Ohiju.
- Kažu da je Ohio država koja zna izabrati predsjednika. U novijoj povijesti ni jedan kandidat nije pobijedio na izborima za predsjednika SAD-a, a da prije toga nije pobijedio na predizborima u Ohiju - rekla je Clinton, podsjećajući na stogodišnju tradiciju da pobjeda u Ohiju donosi i pobjedu na izborima za Bijelu kuću.
Na republikanskim predizborima u Ohiju u utorak je pobijedio senator John McCain, koji je time, uz pobjede u Teksasu, Vermontu i Rhode Islandu, i službeno osigurao republikansku predsjedničku nominaciju, prešavši prag od 1191 delegata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca