Obavijesti

News

Komentari 0

Hitna pomoć na Banovini opet radi u normalnim uvjetima

Hitna pomoć na Banovini opet radi u normalnim uvjetima
3

Novouređene prostorije Hitne u Gornjem Viduševcu, gdje je smještena glinska ispostava, te u Petrinji i Sisku obišli su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i župan Ivan Celjak

VIDEO

Izjavili su da su zaposlenici i pacijenti zadovoljni uvjetima rada.

"Ispostave u Glini i Petrinji već neko vrijeme djelatnost obavljaju u čvrstim objektima. Osobno smo se uvjerili u dobre uvjete rada, što je potvrdilo medicinsko i nemedicinsko osoblje, a prenijeli su nam i zadovoljstvo pacijenata, što nam je posebno važno", rekao je nakon obilaska u četvrtak župan Celjak.

Hanžek: 'Obnova je počela, gradi se prva kuća. Do kraja veljače izgradit će ih se još 90'
Hanžek:  'Obnova je počela, gradi se prva kuća. Do kraja veljače izgradit će ih se još 90'

Dodao je kako će Sisačko-moslavačka županija uz pomoć Ministarstva zdravstva i dalje ulagati u zdravstvo. Kako je rekao, županija je za ovu godinu prvi put dobila 3,7 milijuna kuna više decentraliziranih financijskih sredstava. Od toga će se 1,9 milijuna kuna izdvojiti za Zavod za javno zdravstvo, milijun za Opću bolnicu u Sisku, a 800.000 kuna za nabavu dvaju novih vozila Zavoda za hitnu medicinu.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević zahvalila je još jedanput svima koji sve ovo vrijeme rade u djelatnosti hitne medicine kako bi se pobrinuli za sve pacijente kojima je to bilo potrebno.

Zahvalila je i djelatnicima koji su sudjelovali u odgovoru na veliki potres, koji su podnijeli težak teret i profesionalno obavili sve svoje zadaće. Također je posebno zahvalila županu Ivanu Celjaku i ministru Tomi Medvedu na svemu što su učinili za zdravstveni sustav, a jednako tako i za hitnu medicinsku službu.

'Pozive za obnovu od potresa raspisujemo na tjednoj bazi'
'Pozive za obnovu od potresa raspisujemo na tjednoj bazi'

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu također je rekla kako je namjera da se ove godine, nakon dvije godine, nacionalni Dan hitne medicinske službe, koji se obilježavao 30. travnja, ako to dopuste uvjeti, obilježi na području Sisačko-moslavačke županije. Tako će se, kako je rekla, istaknuti važnost i uloga hitne medicine u odgovoru na velike nesreće i katastrofe te izraziti zahvala svima koji su tada radili u hitnoj i koji i danas u njoj rade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"