Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

HKV bi mogao od UN-a tražiti raspuštanje ICTY-ja

Uz najoštrije prosvjede zbog sumnjičenja hrvatskih novinara, u HKV-u zaključuju da haaško tužiteljstvo prekraja povijesne istine o ratu

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Hrvatsko kulturno vijeće (HKV) ocijenilo je danas da haaško tužiteljstvo postupkom protiv osmero hrvatskih novinara, zbog objave tajnog dijela optužnice protiv Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, nameće šutnju medijima i ograničava pravo javnosti da bude informirana o postupcima koji bitno utječu na budućnost hrvatskog društva i države. U HKV-u smatraju kako to pravo javnosti u potpunosti nadilazi pravo suda da u tajnosti drži i one dijelove optužnice koji ne ugrožavaju zaštićene svjedoke. Uz najoštrije prosvjede zbog sumnjičenja hrvatskih novinara, u HKV-u zaključuju da haaško tužiteljstvo ne zastupa pravo i pravdu nego se upušta u političko prekrajanje povijesne istine o Domovinskom ratu.
- U tom naumu haaško tužiteljstvo nalazi snage i vremena da progoni hrvatske novinare koji svoj posao obavljaju u skladu s običajima civiliziranog svijeta, a po vlastitoj izjavi nema vremena pokrenuti proces protiv generala Kadijevića (Veljka) i Adžića (Blagoja), koji su ognjem i mačem iskorjenjivali civilizaciju s hrvatskog državnog teritorija, kaže se u priopćenju HKV-a. Iz te udruge pozivaju sve kojima je, kako kažu, stalo do stvarne demokracije da se pridruže u odlučnom traženju da haaško tužiteljstvo odustane od sumnjičenja hrvatskih novinara, a da se Haaški sud okrene suđenju stvarnog zločina i dijeljenju pravedne kazne.
- U suprotnom HKV obnavlja svoj poziv da Ujedinjeni narodi smjesta raspuste Haaški sud - stoji u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message