Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

HNL sucu šest mjeseci zatvora uvjetno zbog prijetnje liječnici

NEPRAVOMOĆNO Dalibor Mlakar je liječnici Ivi Popović rekao je: 'Znaš li kako je to kad ti prikolju obitelj'. Posudio joj je 200.000 eura na povjerenje. Protiv liječnice se vodi postupak zbog više kaznenih djela prijevare

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
44 komentara

Dalibor Mlakar (44), nogometni sudac Prve HNL, dobio je nepravomoćno šest mjeseci zatvora uvjetno jer je 2015. prijetio liječnici u kafiću u Zagrebu. 

Mlakar neće u zatvor ako u sljedeće dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Zadnju utakmicu u HNL-u Mlakar je sudio u svibnju ove godine, bio je to susret između Belupa i Rijeke. Uz nepravomoćnu presudu mora platiti i troškove kaznenog postupka. 

Prema presudi suca Zorislava Kaleba, Mlakar je liječnici Ivi Popović prišao dok je sjedila u društvu prijatelja i odvjetnika i rekao joj: 'Di su pare?' Zatim joj je zaprijetio:

'Znaš li kako je to kad ti prikolju obitelj?' 

Uslijed svega doktorica je bila u šoku. Supruga i djeca su ga čekali ispred vrata, dok se supruga beljila kroz prozor prema njoj.

To je učinio, tvrdi Mlakar, jer mu doktorica Popović nije vratila oko 200 tisuća eura koje joj je posudio na povjerenje, bez potvrda i svjedoka.

Inače, protiv spomenute liječnice na istom se sudu vodi kazneni postupak zbog više kaznenih djela prijevare koje je činila tako da je posuđivala novac koji nije vraćala. Mlakar je na sudu priznao da je rekao spomenutu rečenicu, ali u drugom kontekstu.

- Kad sam joj to rekao, mislio sam kako je ona 'priklala moju djecu' jer su ostala uskraćena za životne potrebe zbog njezinog duga prema meni - rekao je na sudu.

Ali sudac mu nije povjerovao. Zaključio je i da Mlakar tijekom rasprave nije pokazao nimalo kritičnosti prema svojem ponašanju.

Mlakar se žalio na presudu.

Možda vas zanima i ovo:
Message