Obavijesti

News

Komentari 51

HNS: Ako se u Agrokoru nisu zbrojili, zbrojite se vi u Vladi

HNS: Ako se u Agrokoru nisu zbrojili,  zbrojite se vi u Vladi
4

Vedoljak je istaknuo kako je situacija vrlo ozbiljna, ali i opasna jer vladajući HDZ- i Most daju potpuno kontradiktorne izjave oko toga što treba učiniti s Agrokorom

VIDEO

Ivan Vrdoljak komentirao je u srijedu novinarima u Hrvatskom saboru "lex Agrokor". Poručio je vladajućima da se zbroje. 

- Dajte se zbrojite. Ako se u Agrokoru nisu zbrojili, barem se vi u Vladi zbrojite- rekao je Vrdoljak.

Istaknuo je kako je situacija vrlo ozbiljna, ali i opasna jer vladajući HDZ- i Most daju potpuno kontradiktorne izjave oko toga što treba učiniti s Agrokorom. 

- Kada trebamo donositi ozbiljne odluke, pokazati odlučnost, a ne anemičnost, prioritet vladajućih su poruke za lokalne izbore, a ne kontrola situacije u Agrokoru. Ne samo da između Mosta i HDZ- a ima različitih izjava nego unutar HDZ- a jedni govore o prijedlogu Zakona da bi ga država trebala preuzeti upravljanje tvrtkom, a već drugi njihovi saborski zastupnici govore da treba nadzirati proces- istaknuo je Vrdoljak i pozvao vladajuće da sjednu za stol i nađu rješenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Lex Agrokor": Ivan Vrdoljak (HNS) u Hrvatskom saboru govori o stanju u Agrokoru Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Video on Wednesday, March 29, 2017

- Ovo je državni problem. Predsjednik Vlade treba skupiti za isti stol dobavljače , vjerovnike i Agrokor jer očito je problem u komunikaciji svih njih. Mene posebno brine da se predsjednik Vlade potpuno povukao iz problema, a Most i HDZ nemaju konzistentnu politiku i stav. Kud su nam dobavljači, vjerovnici i sama tvrtka u problemima, onda imamo Vladu koja ne zna kud će sama sa sobom - poručio je Vrdoljak dodavši da mu je neugodno svakih 10 dana nuditi svoja rješenja. 

- Neugodno mi je da ja iz opozicije svakih 10 dana nudim rješenja. Prvo sam ponudio da pozovu politku za stol, pa sazivanje izvanredne sjednice Odbora za gospodarstvo, pa sada da iz opozicije pomognemo- rekao je naglasivši da politika na ovaj problem ne smije zažmiriti.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je u srijedu poručio kako će se potruditi da Zakon bude ustavan. 

- Zar trebamo očekivati da nam predsjednik Vlade obeća Zakon koji je neustavan? Ne treba se premijer potruditi, nego samo poštivati Ustav. Ne može se pisati Zakon, a da se nije dobilo mišljenje svih sudionika sutrašnjeg restrukturiranja. Dobavljača, i vjerovnika, i kreditora i partnera. Ako se s njima usuglasi Zakon, ja nemam problem. Ali ne na način da će Vlada imenovati izvanrednog povjerenika čiji će rad plaćati građani- rekao je Vrdoljak.

Na pitanje da li je ovaj Zakon o agrokoru uopće potreban, obzirom na postojeće Zakone, stečajnu i predstečajnu nagodbu, Vrdoljak poručuje kako bi u slučaju Agrokora predstečaj bio opasan za dobavljače. 

- Zbog veličine sustava možda, ako se dogovore s vjerovnicima. Mislim da je predstečajna dosta opasna u ovoj situaciji za dobavljače. Na neki način može biti jedan od izlaza, ali u kontroliranom procesu. Ovdje je slučaj da bi u slučaju stečaja vjerojatno i drugi niz tvrki otišlo u stečaj- rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina