Obavijesti

News

Komentari 7

HNS BiH pozvao Hrvate izvan BiH da se registriraju za izbore

Sve iseljeni i prognano koji su podrijetlom iz BiH, a trenutačno žive izvan BiH, moraju se registrirati za općinske izbore do 19. srpnja, podsjetio je Hrvatski narodni sabor BiH

VIDEO

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH pozvao je u petak Hrvate koji žive izvan BiH da se registriraju kako bi mogli glasovati na lokalnim izborima zakazanim za listopad, smatrajući ih presudno važnim za hrvatski narod u BiH.

"Podsjećamo sve naše iseljene i prognane koji su podrijetlom iz BiH, a trenutačno žive izvan BIH, da krajnji rok za registraciju birača za općinske izbore u BiH istječe 19. srpnja 2016. godine. Zajedništvo ključnih hrvatskih stranaka na ovim izborima presudno za hrvatski narod u BiH", navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Pojašnjava se da građani koji žive izvan BiH prijavu mogu obaviti tako što će na Internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenmstva BiH (www.izbori.ba) i Ministarstva vanjskih poslova BiH  (www.mvp.gov.ba) preuzmu obrazac oznaaka PRP-1 te ga ručno ispune i uz njega još priložite preslike dodatnih dokumenata.

Za osobe koje imaju osobnu iskaznicu izdanu u sustavu zajedničkih institucija (CIPS) dovoljno je uz popunjeni obrazac dostaviti presliku osobnog dokumenta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za one koji pak nemaju osobne iskaznice, uz vlastoručni popunjeni obrazac  potrebna je i preslika identifikacijskog dokumenta zemlje u kojoj žive, dokaz o državljanstvu BiH ne stariji od 6 mjeseci i dokaz o prebivalištu BiH ne stariji od 6 mjeseci.

Popunjeni obrazac PRP-1 i dokumente mogu se poslati putem faxa na: +387 033 251 333 ili +387 033 251 334,  putem e-maila na: prijavapp@izbori.ba ili putem pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina.

Svaki građanin može provjeriti status u biračkom popisu pozivom na telefonski broj +387 033 251 331 ili +387 033 251 332 te putem e-maila: info@izbori.ba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović