Obavijesti

News

Komentari 195

HNS iz svojih redova izbacuje Čačića: On nam više ne treba!

HNS iz svojih redova izbacuje Čačića: On nam više ne treba!
2

Vrijeme mu curi: Sve se glasnije tvrdi da će Radimir Čačić biti izbačen iz HNS-a. Navodno mu zamjeraju sklapanje novih političkih saveza, a pogotovo s Bandićem

VIDEO

Kada za pet mjeseci izađe iz zatvora, Radimir Čačić više neće biti član HNS-a. Ako želi, političku karijeru moći će nastaviti samostalno ili u nekoj drugoj stranci.

HNS-u je prekipjelo što svaki slobodni vikend provodi okupljajući istomišljenike i planira povratak u vrh HNS-a. Kap koja je prelila čašu je i sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u četvrtak na kojem je Radimir Čačić dogovarao i strategiju za sljedeće parlamentarne izbore.

Pripreme za izbacivanje čačića traju. On sada šteti ugledu stranke izvori iz HNS-a; kažu da ga se stranka odriče

- Traju pripreme za njegovo izbacivanje i ono bi se trebalo dogoditi u roku od najviše mjesec dana - rekao nam je naš izvor iz stranke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HNS-ovci sve obavljaju u najvećoj tajnosti, ali je informacija ipak procurila. Čačić bi trebao biti izbačen s obrazloženjem da šteti ugledu stranke. U HNS-u su uvjereni i da bi njihov bivši predsjednik ubrzo mogao biti jedan od optuženika iz vremena svojeg prvog mandata u Vladi Ivice Račana. Navodno se radi o malverzacijama u poslovima HAC-a. 

Odluku bi trebalo donijeti predsjedništvo, a nikakva sjednica nije zakazana

- Takvu odluku bi trebalo donijeti predsjedništvo, a nikakva sjednica zasad nije zakazana - kaže glasnogovornica HNS-a Renata Potočnik.

Neki članovi stranke s kojima smo razgovarali izbacivanje vide kao realnu opciju. Ali neki smatraju da bi trebalo prvo razgovarati s njim.

Iznenađeni: ‘Pa nemaju ga osnove izbaciti iz stranke'

Iako izvori iz HNS-a kažu da je Radimir Čačić svjestan da će zbog svojeg ponašanja biti izbačen, njegovi suradnici su bili iznenađeni. 

- Nemaju pravne osnove za izbacivanje. On nije naštetio stranci - kaže jedan od njih. Uvjeren je da to 'neće proći'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina