Obavijesti

News

Komentari 367

Hoće li Josip Perković otkriti napokon tko je taj King Kong?

Hoće li Josip Perković otkriti napokon tko je taj King Kong?
1

Zašto je Zoran Milanović, a neko vrijeme podršku mu je davao i predsjednik Ivo Josipović, tako snažno zainteresiran za čovjeka kojega praktički i ne poznaje?

VIDEO

S 1. siječnjem europski uhidbeni nalog ide u izvršenje bez ograničenja. Policija je u srijedu ujutro Josipu Perkoviću uručila europski uhidbeni nalog i privela ga. Perkovića ispituje dežurni državni odvjetnik. 

>>> S prvim danom 2014. uhitili Josipa Perkovića 

Podsjetimo, Perkovića traži Njemačka zbog organiziranja političkog ubojstva bivšeg direktora Ine Stjepana Đurekovića 1983. godine u Münchenu. Perković je tada bio visoki dužnosnik Udbe.

Milanović je želio suđenje u Hrvatskoj

O važnosti Stjepana Đurekovića dovoljno govori činjenica da je Zoran Milanović - čovjek koji je tako spor kao da mu na raspolaganju stoji sve vrijeme svijeta, a iz higijenskih se razloga ne druži čak ni s Ivanom Jakovčićem Ninom -  preko noći odlučio promijeniti Ustav, i to u 'ortakluku' s Branimirom Glavašom, koji robija zbog ratnih zločina. Premijer je računao: ako u Ustav unesemo odredbu o nezastarijevanju teških ubojstava, Bajić će već optužiti Perkovića za neko od njih pa od izručenja u Njemačku neće biti ništa. Onda će mu se suditi u Hrvatskoj, a domaće je domaće...

Zašto je Milanović zainteresiran za čovjeka kojeg ne poznaje?

Zašto je Zoran Milanović, a neko vrijeme podršku mu je davao i Ivo Josipović, tako snažno zainteresiran za čovjeka kojega praktički i ne poznaje? To nitko pouzdano ne zna, ali da stvar nije slučajna očito je iz prijetnje HDZ-ovcima, kojima je rekao da su 'tjerali lisicu a istjerat će King Konga'. Dakle: poslat ćemo Perkovića u Njemačku, a onda će na svjetlo dana iscuriti sve tajne ove zemlje. Perković ih odlično zna, pošto ih je uglavnom sam i kreirao. 

HDZ vjeruje da će otkrića uništiti neke SDP-ovce

Bivši šef Službe državne sigurnosti u Osijeku i Zagrebu (kolokvijalno: Udba), kasnije čelnik hrvatskih obavještajnih službi, posjeduje dossiere koji vjerojatno mogu uništiti karijere brojnih znamenitih i zaslužnih Hrvata. Hadezeovci upiru prstom na očeve Ive Josipovića i Zorana Milanovića, ali i na pokojnog Ivicu Račana, za kojeg tvrde da je partijski odobravao likvidacije emigranata. To bi, smatraju u HDZ-u, nanijelo smrtonosne ozljede SDP-u. No Perković zna sve i o tajnama HDZ-a.  

Ipak, Perković zna i tajne HDZ-a

Već ovih dana u mamutskom intervjuu Večernjem listu priznao je da je sredinom osamdesetih osobno pozvao Franju Tuđmana kako bi mu uručio putovnicu, s kojom je ovaj otišao u Kanadu, gdje je stupio u vezu s Gojkom Šuškom. Perković je imao nadzor nad cijelom organizacijom Prvog općeg sabora HDZ-a, nad povratkom emigranata u Hrvatsku, a sam je, u velikoj mjeri, organizirao i naoružavanje Hrvatske. Dodao je, naravno, da o svemu tome zna još više, ali nije vrijeme za objavu.  

Po kuloarima se šuška kako je sva ključna arhitektonika i većina vodećih ljudi HDZ-a, iscurila iz Udbinih retorti. Hrvatska filijala Službe je, vidjevši da se socijalistička Jugoslavija raspada, odlučila sebi kreirati nove gospodare a to je, logično, bilo moguće samo na nacionalističkoj platformi, koja je bila jedina socijalizmu konkurirajuća paradigma. Možda je hrvatska Udba započela i demontažu bivše zemlje i njenog sustava. Perković tvrdi i da je upravo on bio glavni autor operacije kojom je otkriven, a potom i objavljen nacrt famoznog Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) koji je predstavljao platformu srpske inteligencije za rušenje Jugoslavije. 

Bude li se sudilo u Njemačkoj, neće biti kontrole

Sve do sad, nitko iz Srbije nije prokljuvio kako je došlo do objave tog dokumenta – svi su mislili da je riječ o nekoj unutarsrpskoj podvali. Memorandum se općenito smatra početkom kraja Titove Jugoslavije. Ukoliko je u par novinskih razgovora Perković iznio takve stvari – naznačujući i da zna tko su stvarni organizatori ubojstva Stjepana Đurekovića – onda je jasno što bi  sve mogao pričati kad dospije na sud. A bude li to njemački sud, neće biti nikakve mogućnosti kontrole. To znači da bi imena njegovih suradnika, bezbroj tajnih operacija, ubojstva, politički atentati, najedanput mogla  isplivati na površinu. Postoji li među njima i neka posebno velika tajna nije jasno, ali „King Kong“ upućuje na zaključak da je odgovor pozitivan.

No, nije u igri samo Josip Perković. Štoviše, on uopće nije hijerarhijski najvažniji Hrvat kojega Njemačka traži europskim uhidbenim nalogom. Zdravko Mustać – drugi na listi – bio je šef savezne Službe državne sigurnosti. 

- Mustać zna sve što je savezna Udba radila posljednjih dvadeset godina. Kao što zna sve i što je radila hrvatska služba.  Svi popisi suradnika, veza, rezidenata, veze prema drugim službama su tu. Drugo, tu su ubojstva. Treće, tu su veze prema Partiji - rekao nam je jedan sugovornik, koji poznaje obojicu. 

Treći je Ivan Lasić, još jedan značajan udbaš, operativac, koji Nijemcima može predati i zadnje kockice mozaika koji ih tako zanima. Perković se žali da ga je Hrvatska ostavila na cjedilu, i da nikad ni jedna država nije izručila šefa svoje obavještajne službe. Trojicu, pak, sigurno nije izručio nitko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa