Obavijesti

News

Komentari 235

Odlučio: Davor Ivo Stier podnio ostavku, nije više ministar...

Odlučio: Davor Ivo Stier podnio ostavku, nije više ministar...

Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, no Stier kaže, važnije je sada biti u Hrvatskoj i vratiti joj demokršćanske vrijednosti. Posvetit će se stranačkom radu

VIDEO

Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali sada je važnije biti ovdje, vratiti Hrvatskoj demokršćanske vrijednosti, kazao je Davor Ivo Stier na konferenciji za novinare i podnio ostavku na mjesto ministra vanjskih poslova. Nije i napustio HDZ, u stranci će ostati na funkciji političkog tajnika te saborski zastupnik.

Stierov dan D: otkriva hoće li napustiti HDZ zbog koalicije s HNS-om! Reporterka: Olga Monika Menčik

Posted by 24sata on 12. lipnja 2017

- U MVEP-u uspostavili smo okvir za vođenje jedne samosvjesne hrvatske vanjske politike i sada dolazi jedna nova faza. Danas ću pojasniti što ta nova faza donosi. Od premijera sam tražio da imenuje novu osobu na čelo ministarstva, osim stabilnosti, Vladi treba i funkcionalnost - objasnio je Stier razloge svoga odlaska.

Neće uskratiti podršku Andreju Plenkoviću

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Smatrao sam da je najbolje da premijer predloži novu osobu na čelu Ministarstva, a tek u petak sam se vratio iz New Yorka pa me premijer nije htio razriješiti dužnosti dok sam u inozemstvu kako ne bi bilo netočnih špekulacija kao što je jedna da bih mogao uskratiti podršku Andreju. To je netočno. Podnio sam ostavku kako bih se stranačkom radu više posvetio što iziskuje puno više vremena na terenu - kazao je Stier.

HDZ pripada svim našim članovima

- Nova zadaća ispred mene je implementirati ono što sam napisao u svom eseju. Vrijeme je da uvedemo načelo 1 član - 1 glas za izbor svih dužnosnika u HDZ-u na svim razinama. Vjerujem da to mora biti načelo svih stranaka, a ne samo HDZ-a. HDZ pripada svim našim članovima i oni moraju imati pravo da izaberu ljude u stranačka tijela koji će donijeti ključne odluke za stranku i Hrvatsku - kazao je Stier.

Napomenuo je kako će do imenovanja novog ministra obavljati dužnost ministra vanjski i europskih poslova te da se imenovanje može očekivati u narednih par tjedana, čak možda i prije.

Miljenić: Loše je radio svoj posao

Saborski zastupnik SDP-a Orsat Miljenić izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo što je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier dao ostavku, ocijenivši da je loše radio svoj posao.

"Načelno, to je njihova stvar, stvar HDZ-a, oni očito ne mogu međusobno funkcionirati. Moj osobni stav je jedan manje i to je dobro. Drago mi je da je otišao, oni rade loše, a on je bio jedan od predvodnika tih loših, makar ni drugi ne rade dobro. Sad će morati stiskati zube i dizati ručicu za ono s čime se sad kao ne slaže, neka se tuku, neka rade što hoće", izjavio je Miljenić.

Stieru zamjera stav prema ljudskim pravima. "On predstavlja mene i vas, a ne predstavlja mene, iznosi stavove koji nisu moji, doveo nas je u rang Poljske i Mađarske, on je kao političar različit i drago mi je što više neće raditi taj posao jer ga je radio loše", kazao je Miljenić.

Grmoja: To je pokušaj jačanja utjecaja nezadovoljnih

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je ostavku ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera pokušajem jačanja utjecaja članova HDZ-a koji su nezadovoljni koalicijom s HNS-om, dok je Mostov saborski zastupnik Miro Bulj kazao da je ona očekivana s obzirom na to što je Stier zastupao u predizborno vrijeme.

"Stier je najavio da će kao politički tajnik obilaziti teren, biti među članovima i građanima, možda nam slijedi neka unutarstranačka borba unutar HDZ-a. Govorio je i o tome da treba uvesti načelo jedan čovjek jedan glas, a to je suprotno načinu na koji su donesene sve ove bitne odluke posljednjih dana gdje ih je premijer Plenković donio s nekakvim užim krugom savjetnika, Božinovićem, Šeksom i ostalima", izjavio je Grmoja u Saboru ocijenivši Stierovu ostavku kritikom posljednjih događanja i najavom "nekakvog jačanja utjecaja unutra HDZ-a".

"Sigurno da ta struja koja baš i nije zadovoljna s koalicijom s HNS-om jača i sada je taj broj zastupnika u Saboru dosta velik", dodao je Grmoja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a