Obavijesti

News

Komentari 1146

Gotov Hod za život: Okupilo se nekoliko tisuća ljudi, bili su i prosvjednici i mnoštvo policije

Gotov Hod za život: Okupilo se nekoliko tisuća ljudi, bili su i prosvjednici i mnoštvo policije
18

Hod za život u subotu se organizira u Imotskom i Zagrebu. Okupljanje u Zagrebu je započelo u 11 sati kod Hrvatskog narodnog kazališta...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13.30

Gotov je službeni dio programa. Ljudi se pomalo razilaze.

13:00

Dok su pričali organizatori, tri mladića su stala na stube i razvukla transparent na kojem je pisalo Raskid vatikanskog ugovora.

- Hrvatska je spremna za promjene. Trebamo pronaći način kako zaštiti majke i žene i djecu. Život počinje začećem. Treba štititi čovjeka. I zakonima. Želimo zaštitu ljudskog života - rekla je Željka Markić.

Fotografije plakata pogledajte OVDJE:

12.50

- Kako vas je lijepo vidjeti. I staro i mlado, vidjela sam trudnice. Kad smo bili nerođena djeca u trbuhu naše majke, mi smo se smijali. Baš kao što se sad smijemo. Dijete se smije već s 12 tjedana starosti. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo. Želim živjeti u državi gdje se svakog čovjeka štiti od početka do kraja. Žene su gospodarice svog tijela, ali onog trenutka kad je žena trudna, ona nosi drugo tijelo u sebi koje ima i drugi DNA. Trudnica je vec majka - rekla je jedna od organizatorica na skupu.

12.45

Prema nekim procjenama, u povorci su se okupile tisuće ljudi.

Ističu kako je njihova želja bolje uređenje zakonske regulative i da se majkama pomogne da se ne odlučuju na prekid trudnoće. S obzirom da je ovo već treći Hod za život koji se održava na dan izborne šutnje, iz organizacije kažu kako se o datumu održavanja dogovaraju početkom godine, a svibanj je mjesec majki.

- U tom je mjesecu Majčin dan, bez obzira na bilo kakve druge događaje ili izbore. Ako se nađe neki političar, on je dobrodošao, svi su pozvani - poručila je jedna organizatorica.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

24sata
24sata
24sata
12.30

I Zrinjevac je pun. Prodaju se majice na 'Hod za život'. Majice su 50 kuna, a maske 30.

24sata
24sata
Komentari 1146