Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hodak: Neću odustati od obrane generala Zagorca

Odvjetnik Zvonimir Hodak telefonski je kazao Denisu Kuljišu kako je očekivao da će mafija ubiti njega negdje na cesti, a ne njegovu kćer Ivanu

Goran Jakuš
Foto: Goran Jakuš
19 komentara

Ubojstvo Ivane Hodak (26) šokiralo je ne samo njenu obitelj i prijatelje, nego i cijelu hrvatsku javnost. Ispred zgrade u kojoj je ubijena već sinoć je postavljeno mnoštvo svijeća, kojima su građani željeli pokazati da suosjećaju s obitelji Hodak. U utorak mnogi su se zaustavili u Hatzovoj kako bi zapalili svijeću. Ivanine prijateljice, među kojima i glumica Jelena Perčin, stigle su već nekoliko sati nakon ubojstva na mjesto zločina. Nijedna od njih nije imala snage dati bilo kakvu izjavu.
Jutro prije brutalnog ubojstva odvjetnička pripravnica Ivana Hodak provela je u Hrvatskoj odvjetničkoj komori u Koturaškoj ulici. Tamo je sređivala papire jer je do Božića namjeravala položiti pravosudni ispit. Zgradu HOK-a napustila je oko 10 sati i uputila se u svoj stan u Ulici Pavla Hatza 2.
Zvonimir Hodak rekao je danas novinarima kako neće odustati od obrane umirovljenog generala Vladimira Zagorca.
Njezine prijateljice tvrde kako se namjeravala presvući i nakon toga otići u Nacionalnu i sveučilišnu biblioteku, gdje je trebala učiti. No do biblioteke Ivana nikad nije stigla. Na stubištu njezine zgrade dočekao ju je ubojica i ispalio joj dva metka u glavu. Iako neki izvori tvrde kako je tijelo našla Sanja Duggan, navodno je Ivanina majka Ljerka Mintas Hodak ugledala nepomično tijelo na stubištu. Zanijemila je od boli nakon što je shvatila da torbica uz tijelo na okrvavljenom stubištu pripada njenoj kćeri Ivani. Navodno joj je kći umrla na rukama. Otac Zvonimir vijest je čuo u svom pravnom uredu. S njim je bio Zagorčev poslovni partner Roman Binder.
- Očekivao sam da me ubiju, mogli su me u svakom trenutku ustrijeliti na cesti, rekao je za tjednik Globus Zvonimir Hodak.

HODAK JE BIO U DORH-u PRIJE TJEDAN DANA
O motivima ubojstva Ivane Hodak policija za sada šuti. Neki mediji spominju da je Zvonimir Hodak prije nešto manje od mjesec dana bio kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Navodno je Bajiću, ili nekome od njegovih suradnika, spomenuo imena troje ljudi, navodnih ratnih profitera. Prema nekim nepotvrđenim informacijama, riječ je o dva poduzetnika i jednom generalu. Je li Hodak doista spominjao ratne profitere i trgovce oružjem, teško je doznati. No sigurno je da je Hodak u sjedištu DORH-a bio prošli ponedjeljak, tri dana prije no što su Zagorca izručili iz Austrije. Razgovor u DORH-u trajao je oko dva sata.

Možda vas zanima i ovo:
Message