News

Komentari 24

Hola amigo, može Honda? Istranin u Španjolskoj uplatio auto, ostao bez Honde i novca

Hola amigo, može Honda?  Istranin u Španjolskoj uplatio auto, ostao bez Honde i novca

Nakon što je uplatio novac 1. lipnja, oglas je nestao sa stranice, a 74-godišnjak više ne može stupiti u kontakt s tvrtkom koja je oglašavala prodaju automobila. Prevaru istražuje policija iz Poreča

Muškarac (74) prijavio je porečkoj policiji da su ga prevarili za više desetaka tisuać kuna.  On je krajem svibnja pronašao oglas na jednoj internetskoj stranici iz Španjolske i uplatio novac za kupnju Honde stare nekoliko godina i s malim brojem kilometara.

 Nakon što je uplatio novac 1. lipnja, oglas je nestao sa stranice, a 74-godišnjak više ne može stupiti u kontakt s tvrtkom koja je oglašavala prodaju automobila.

Policijski službenici provode izvide i utvrđuju okolnosti događaja.

Predobro da bi bilo istinito

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila. 

Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. Policija, stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.