Obavijesti

News

Komentari 35

Holy: Treba izraditi konkretan plan vezan za izbjegličku krizu

Holy: Treba izraditi konkretan plan vezan za izbjegličku krizu
2

Mirela Holy kaže da se stranka bazira na konceptu održivog razvoja. Sada im je u fokusu poticanje gospodarstva i samoodrživost. Komentirala je i izbjegličku krizu

VIDEO

Izborni stožer za 7. izbornu jedinicu ORaH-a prevođen predsjednicom stranke Mirelom Holy u nedjelju je održao mini turneju u okviru kampanje za parlamentarne izbore pod motom 'Promijenimo smjer'. Turneju su započeli u Novom Zagrebu nakon čega su posjetili manifestaciju 'Vikend na Dubovcu' na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu gdje su se družili s građanima i predstavljali im svoje programe. Obilazak nastavljaju u Delnicama, potom izletištu Kamačnik u Vrbovskom, te naposljetku Ogulinu. 

- Naša stranka se bazira na konceptu održivog razvoja, a on nije samo zaštita okoliša. Tu je još gospodarski razvoj i društvena pravda. Ono što nam je sada u fokusu i što pokušavamo predstaviti našim građanima su mjere za poticanje gospodarstva. Smatramo da su poljoprivreda, energetika i vodni sektor, ti sektori koji mogu izvući Hrvatsku iz sadašnje gospodarske krize  - kazala je Mirela Holy dodajući da svako društvo treba težiti samoodrživosti, obrazlažući da sada uvozimo 50 posto hrane i energije u Hrvatsku, a ukoliko bi tu povećali domaće izvore time bi povećali razvoj gospodarstva, ali i rast zapošljavanja. 

Dodaje da se mora razmišljati i o klimatskim promjenama koje su najveća prijetnja današnjice, te se mora razmišljati o okvirima održivosti, zbog čega se zalažu za održivu poljoprivredu i energetiku, a upravo ti sektori omogućavaju rast gospodarstva malih i srednjih subjekata. 

- Nadamo se da ćemo ući u sljedeći saziv Sabora i da ćemo tako imati priliku promovirati naše ideje. Ukoliko se dogodi situacija, što je teško vjerovati, da će o ORaH-u ovisiti raspisivanje novih izbora mi ćemo biti spremi sjesti za stol sa lijevom opcijom i pokušati dogovoriti suradnju, ne u smislu sjedenja u Vladi nego programsku suradnju u smislu konkretnog programa, mjera, rokova, izvršitelja kako bi se napokon Hrvatska pokrenula u pravom smjeru i promijenila smjer. To ustvari ne ovisi o nama, to ovisi više o njima da li bi bili spremni napraviti ono što do sada nisu bili spremni, nažalost - kazala je Holy.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitana da komentira situaciju oko izbjegličke krize kazala je da su dobili informacije od kolega iz zelene frakcije u Europskom parlamentu da se Mađarska sprema donijeti zakon kojim će potpuno zatvoriti granice za izbjeglice, što podrazumijeva da će se taj val vjerojatno preliti prema Hrvatskoj.

Andreja Thomas/24sata

- Otvorenim pismom smo upozorili Vladu na nužnost izrade konkretnog kriznog plana vezanog za izbjeglice, zato što država mora biti spremna ne samo u financijskom, nego i u logističkom i sigurnosnom smislu, dobili smo razočaravajući odgovor od premijera da Vlada nema plan. Dakle, nije spremna za ovu situaciju, a što se tiče ORaH-a mi se zalažemo za iskazivanja solidarnosti otvorenih vrata prema izbjeglicama zato što smo na kraju krajeva i sami bili u situaciji gdje  smo ovisili o pomoći drugih država. Nadamo se da će se Vlada ipak sabrati i da će krenuti u izradu konkretnog plana i da ćemo na kraju krajeva što lakše proći kroz ovu krizu koja će se sigurno dogoditi, ako ne s ovim izbjegličkim valom, onda sa sljedećim. Svi moramo biti svjesni toga da se ovdje ne radi o kratkoročnom problemu, nego o dugoročnom problemu i uskoro nas sigurno očekuju ne samo ekonomske i ratne migracije, nego i klimatske migracije s obzirom na eskalaciju klimatskih promjena i na to kakve one posljedice ostavljaju na tropskom i suptropskom području - kazala je Holy.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag