News

Komentari 0

'Homoseksualci ne mogu neka svoja posebna prava tražiti’

'Homoseksualci  ne mogu neka svoja posebna prava tražiti’

Župnik Franjo Jurčević je pohvalio Srbe zbog napada na Gay Pride. Objasnio je kako homoseksualce i lezbijke ne osuđuje te da nisu oni krivi što su takvi

Svojim stavom u blogu o nedjeljnim neredima na beogradskim ulicama u kojem čestita Beograđanima za stav protiv Gay Pridea, kastavski župnik Franjo Jurčević (67) uzburkao je hrvatsku javnost. Kontroverzni župnik je već prije one koji se nisu slagali s njegovim porukama nazivao udbašima i četnicima, a govorio je da je pozdrav “Za dom spremni” i njegov pozdrav. Ovog puta se pokazao kao homofob. On pak kaže kako njegov blog nije niti ustaški niti nacionalistički te da u njemu iznosi svoje stavove, a ne stavove Crkve. Pojašnjava da homoseksualce i lezbijke ne osuđuje te da nisu krivi što su takvi.

- Za mene su homoseksualci tipovi za liječenje. Nemaju pravo terorizirati većinu. Ne mogu okupirati ceste i tražiti neka svoja prava. Kad muškarac muškarcu napravi dijete, za njih ću tražiti oproštenje – rekao je župnik. Dodaje kako nije za bacanje kamenja na njih, ali mu je drago što u Srbiji ima normalnih ljudi koji su tako burno reagirali. Žali policajce koji su razbijenih glava došli kući. Zaključuje kako homoseksualizam postoji oduvijek te da se uvukao u sve pore društva pa i u Crkvu.

Najčitaniji članci