Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Horor: Vozila auto, a on prišao i ispalio joj tri metka u glavu...

Irak: Ubojstvo žene koja se u svojoj zemlji borila za jednakost muškaraca i žena, tek je jedan od slučaja koji su posljednje vrijeme potresli javnost.Tara Feres (22) bila je Instagram zvijezda

138 komentara

U Instagram zvijezdu iz Iraka, Taru Fares (22), nepoznati je počinitelj ispalio tri hica u glavu dok se vozila u automobilu. Muškarac je pobjegao na motoru u Bagdadu, a sumnja se da je to djelo poznate ekstremističke skupine. 

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

Bivša miss Bagdada imala je više od 2,6 milijuna pratitelja na Instagramu, svakodnevno je objavljivala provokativne fotografije, a popularnost je stekla 2015. godine nakon izbora za miss. Bila je poznata po otvorenim stavovima o slobodi, životu i religiji.

Živjela je "antiislamski", kako su govorili njeni kritičari. Udala se kad joj je bilo 16, a brak je trajao kratko. Rastala se jer ju je muž tukao, a o tome je progovorila i na društvenim mrežama. 

Ubojstvo žene koja se u svojoj zemlji borila za jednakost muškaraca i žena, tek je jedan od slučaja koji su posljednje vrijeme potresli javnost. Ubijena je početkom listopada, samo dva dana nakon ubojstva aktivistkinje za ljudska prava Suade al-Ali. Mjesec dana ranije kobno je završila i plastična kirurginja Rafef All-Jasiri. Zvali su je iračka barbika a sumnja se da je otrovana. Rasha al-Hasan, menadžerica i vlasnica kozmetičkog salona u Bagdadu je također pronađena mrtva. Sve žrtve su bile poznate po svojim humanitarnim naporima i borbi za ljudska prava. 

Iako nema dokaza da su slučajevi ubojstva povezani, aktivistkinja za prava žena Hana Edvar rekla je da su sve četiri žrtve ubijene kako ne bi bile dio iračkog javnog života. 

Voditelj društvenih mreža poznatih Hajder Isam rekao je da je dio umjetnica i modela ugasilo svoje profile u strahu za vlastiti život. 

Pripadnici ekstremističke skupine prijetili su i Šimi Kazim, također bivšoj miss Iraka. Napisali si joj "ti si sljedeća". 

Možda vas zanima i ovo:
Message