Obavijesti

News

Komentari 127

Horvat naredio članovima: Svi glasajte isključivo za mene!

Horvat naredio članovima: Svi glasajte isključivo za mene!
1

Županijski odbor stranke kojem je na čelu Darko Horvat donio je preporuku za sve članove da slučajno ne glasaju za nekog drugog, nego isključivo za Horvata

VIDEO

Svima nam je nanio štetu na listi, a usvojenom preporukom očito želi štititi ne baš uspješnu poziciju ministra poduzetništva.

Tako je komentirao jedan ugledni član HDZ-a s liste u III. izbornoj jedinici neobični i nesvakidašnji potez HDZ-ovca Darka Horvata.

Županijski odbor stranke kojem je na čelu Horvat donio je preporuku za sve članove da slučajno ne glasaju za nekog drugog, nego isključivo za Horvata, koji je treći na stranačkoj izbornoj listi.

- Horvat je bio na sjednici predsjedništva stranke na kojem je glasao za zaključke da će svaki kandidat imati jednaki tretman i jednake šanse za preferencijalno glasovanje. A onda je učinio upravo suprotno - kaže nam sugovornik iz HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Preporuka koji bi svi međimurski HDZ-ovci trebali poslušati je donesena navodno jer se Horvat uplašio da bi ga netko mogao “preskočiti” preferencijalnim glasovima. Iako je treće mjesto na listi obično sigurno, upravo treća jedinica je mjesto gdje HDZ najlošije prolazi i vrijedi kao utvrda HNS-a, odnosno trenutačno Narodne koalicije. HDZ se tu i može nadati najviše tri mandata, pa se Horvat očito pobojao za svoju poziciju. Osim toga, broj preferencijalnih glasova je i svojevrsni lakmus papir popularnosti u stranci.

No Horvat si je, čini se, ovim nanio štetu i u stranci.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković poslao mu je u dopis u kojem traži da hitno povuče preporuku.

- U suprotnom će biti poduzete odgovarajuće mjere - piše mu Jandroković.

On nam je potvrdio dopis u kojem nadalje upozorava Horvata da krši odluke predsjedništva i središnjeg odbora HDZ-a o izbornoj strategiji da svi stranački kanditati trebaju imati jednaki tretman. Horvat je imao isključen telefon i nije nam odgovorio na poruke sa zamolbom za komentar.     

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora