News

Komentari 83

Horvatinčić po četvrti put tražio odgodu odlaska u zatvor jer će se pola godine liječiti u Puli?

Horvatinčić po četvrti put tražio odgodu odlaska u zatvor jer će se pola godine liječiti u Puli?

Nakon što je Horvatinčić operiran u Austriji zbog maligne bolesti na nozi, preko svog odvjetnika Velimira Došena zatražio je da mu se opet odgodi izvršavanje kazne jer ide na rehabilitaciju

Tomislav Horvatinčić je, po svemu sudeći, po četvrti put tražiti odgodu odlaska u zatvor, javlja Jutarnji list. Naime, zatvorska bolnica dostavila je sucu mišljenje prema kojemu se Horvatinčićevo liječenje ne može obaviti unutar zatvorskog sustava. 

Sud se, u pravilu, pridržava takvih preporuka da se osuđenika ne uputi na izdržavanje kazne. 

Nakon što je Horvatinčić operiran u Austriji zbog maligne bolesti na nozi, preko svog odvjetnika Velimira Došena zatražio je da mu se opet odgodi izvršavanje kazne jer ide na rehabilitaciju koja će trajati šest mjeseci. Sudac je zatražio mišljenje Bolnice za osobe lišene slobode iz koje su mu odgovorili da se Horvatinčić ne može u njoj liječiti. 

Međutim, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, sudac će tražiti provjeru režima rehabilitacije, odnosno potvrdu da se Horvatinčić doista liječi u Puli kako je naveo u zahtjevu i, ukoliko dobije informacije da se ne drži protokola, opozvati odgodu izvršenja kazne i poslati ga u Remetinec. 

Najčitaniji članci