Obavijesti

News

Komentari 123

Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'

Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračani par

VIDEO

Tomislav Horvatinčić opet je zatražio odgodu za odsluženje zatvorske kazne, a za Dnevnik Nove TV je rekao kako je trenutno u poliklinici na terapijama od operacije.

Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože - rekao je Tomislav Horvatinčić.

Propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku - naziva hajkom.

- Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju - rekao je Horvatinčić za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Traži novu odgodu od šest mjeseci

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračani par. 

U Remetinec se trebao javiti 1. srpnja. Njegov odvjetnik Velimir Došen potvrdio nam je da su u utorak ujutro Županijskom sudu u Zagrebu predali molbu za odgodom izvršenja zbog zdravstvenih razloga.

Ako se pitate gdje je Horvatinčić - da, na slobodi je i traži još tri mjeseca odgode zatvora
Ako se pitate gdje je Horvatinčić - da, na slobodi je i traži još tri mjeseca odgode zatvora

- Zatražena je odgoda šest mjeseci jer su mu liječnici rekli da treba nastaviti rehabilitaciju. Sve je dokumentirano medicinskom dokumentacijom - rekao je Došen uz napomenu da se Horvatinčiću zdravstveno stanje i dalje nije popravilo. 

Dok sud ne riješi njegovu molbu, Horvatinčić ne mora u zatvor. Kako su nam pojasnili na Županijskom sudu u Zagrebu, sutkinja izvršenja će sljedeći tjedan njegovu molbu sa svom dokumentacijom dati vještacima ili zdravstvenoj ustanovi na procjenu kako bi izvještačili može li Horvatinčić rehabilitaciju nastaviti u zatvorskim uvjetima ili ne.

Od tragične pomorske nesreće u kojoj su poginuli supružnici Salpietro u kolovozu 2011. prošlo je gotovo deset godina. Županijski sud u Zadru je u prosincu 2019. Tomislavu Horvatinčiću potvrdio kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Šibenik: Horvatinčić dao izjavu nakon sudskog ročišta

Iako je prošlo više od godinu i pol, poduzetnik još nije u zatvoru. Prvu odgodu zatražio je sredinom ožujka prošle godine. Trebao se javiti na odsluženje kazne 30. ožujka, no priložio je medicinsku dokumentaciju tvrdeći da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

- Naloženo mu je da se, radi izvršavanja kazne, osobno javi 1. listopada 2020. u Centar za dijagnostiku u Zagrebu - izvijestili su sa zagrebačkog suda. 

No Horvatinčić se ni 1. listopada nije javio na izdržavanje kazne jer je krajem rujna ponovno zatražio odgodu, ovaj put radi zakazane operacije u Beču. Tamo je 26. ožujka prošao kompliciranu operaciju bedrene kosti te se u zatvor trebao javiti u ožujku ove godine. 

Dok se oporavlja, Horvatinčić nadgleda kako napreduje vila!
Dok se oporavlja, Horvatinčić nadgleda kako napreduje vila!

No zbog rehabilitacije je zatražio i dobio odgodu, ali samo na tri mjeseca. Ta mu odgoda ističe 30. lipnja, zbog čega je sad zatražio novu. Zakon o izvršavanju kazne zatvora navodi da se odgoda odlaska u zatvor može zatražiti u slučaju teške akutne bolesti ili značajnog pogoršanja postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru. 

Temeljem zdravstvenih razloga osuđenici mogu dobiti odgodu do tri godine, osim u osobito teškim slučajevima bolesti kad zapravo nema ograničenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a