Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 123

Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'

Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračani par

VIDEO

Tomislav Horvatinčić opet je zatražio odgodu za odsluženje zatvorske kazne, a za Dnevnik Nove TV je rekao kako je trenutno u poliklinici na terapijama od operacije.

Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože - rekao je Tomislav Horvatinčić.

Propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku - naziva hajkom.

- Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju - rekao je Horvatinčić za Novu TV.

Traži novu odgodu od šest mjeseci

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračani par. 

U Remetinec se trebao javiti 1. srpnja. Njegov odvjetnik Velimir Došen potvrdio nam je da su u utorak ujutro Županijskom sudu u Zagrebu predali molbu za odgodom izvršenja zbog zdravstvenih razloga.

Ako se pitate gdje je Horvatinčić - da, na slobodi je i traži još tri mjeseca odgode zatvora
Ako se pitate gdje je Horvatinčić - da, na slobodi je i traži još tri mjeseca odgode zatvora

- Zatražena je odgoda šest mjeseci jer su mu liječnici rekli da treba nastaviti rehabilitaciju. Sve je dokumentirano medicinskom dokumentacijom - rekao je Došen uz napomenu da se Horvatinčiću zdravstveno stanje i dalje nije popravilo. 

Dok sud ne riješi njegovu molbu, Horvatinčić ne mora u zatvor. Kako su nam pojasnili na Županijskom sudu u Zagrebu, sutkinja izvršenja će sljedeći tjedan njegovu molbu sa svom dokumentacijom dati vještacima ili zdravstvenoj ustanovi na procjenu kako bi izvještačili može li Horvatinčić rehabilitaciju nastaviti u zatvorskim uvjetima ili ne.

Od tragične pomorske nesreće u kojoj su poginuli supružnici Salpietro u kolovozu 2011. prošlo je gotovo deset godina. Županijski sud u Zadru je u prosincu 2019. Tomislavu Horvatinčiću potvrdio kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Šibenik: Horvatinčić dao izjavu nakon sudskog ročišta

Iako je prošlo više od godinu i pol, poduzetnik još nije u zatvoru. Prvu odgodu zatražio je sredinom ožujka prošle godine. Trebao se javiti na odsluženje kazne 30. ožujka, no priložio je medicinsku dokumentaciju tvrdeći da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

- Naloženo mu je da se, radi izvršavanja kazne, osobno javi 1. listopada 2020. u Centar za dijagnostiku u Zagrebu - izvijestili su sa zagrebačkog suda. 

No Horvatinčić se ni 1. listopada nije javio na izdržavanje kazne jer je krajem rujna ponovno zatražio odgodu, ovaj put radi zakazane operacije u Beču. Tamo je 26. ožujka prošao kompliciranu operaciju bedrene kosti te se u zatvor trebao javiti u ožujku ove godine. 

Dok se oporavlja, Horvatinčić nadgleda kako napreduje vila!
Dok se oporavlja, Horvatinčić nadgleda kako napreduje vila!

No zbog rehabilitacije je zatražio i dobio odgodu, ali samo na tri mjeseca. Ta mu odgoda ističe 30. lipnja, zbog čega je sad zatražio novu. Zakon o izvršavanju kazne zatvora navodi da se odgoda odlaska u zatvor može zatražiti u slučaju teške akutne bolesti ili značajnog pogoršanja postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru. 

Temeljem zdravstvenih razloga osuđenici mogu dobiti odgodu do tri godine, osim u osobito teškim slučajevima bolesti kad zapravo nema ograničenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 123

VIDEO

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike Doma, štićenice i vlastitu majku
IZ MINUTE U MINUTU

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike Doma, štićenice i vlastitu majku

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima. Ubio je na licu mjesta petero i još sedmero judi ozlijedio. Jedna osoba je još preminula u bolnici.

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama
VIDEO Zaštitar usmrtio čovjeka kod Žitnjaka: Kod policije je, izvukli su dva bicikla iz grmlja
TRAGEDIJA U ZAGREBU

VIDEO Zaštitar usmrtio čovjeka kod Žitnjaka: Kod policije je, izvukli su dva bicikla iz grmlja

ZAGREB - Zaštitar je oko 17 sati na Žitnjaku u blizini poduzeća vatrenim oružjem usmrtio čovjeka. Zaštitar je pod policijskim nadzorom, a policija je prilikom pretrage terena izvukla dva bicikla iz grmlja. Navodno je zaštitar ulovio dvojicu muškaraca u pokušaju krađe, ali više detalja će se znati nakon očevida i istrage.