Obavijesti

News

Komentari 89

Horvatinčićev odvjetnik: Kakva presuda? Nemam pojma za to

Horvatinčićev odvjetnik: Kakva presuda? Nemam pojma za  to
7

Irena Senečić iz šibenskog DORH-a potvrdila nam je da je presuda Tomislavu Horvatinčiću od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće potvrđena na sudu

VIDEO

Tomislavu Horvatinčiću potvrđena je presuda na četiri godine i deset mjeseci zatvora, zbog izazivanja pomorske nesreće u kolovozu 2011. godine, u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Horvatinčiću potvrdili presudu: Dobio četiri godine i 10 mjeseci
Horvatinčiću potvrdili presudu: Dobio četiri godine i 10 mjeseci

Potvrdila nam je to Irena Senečić iz šibenskog DORH-a, državna odvjetnica u slučaju Horvatinčić. 

- Time je potvrda postala pravomoćna - rekla nam je.

Horvatinčićev odvjetnik: Nemam pojma o presudi

Horvatinčićav odvjetnik Veljko Miljević u srijedu nije službeno znao sadržaj presude.  

- Nemam pojma koja je presuda, nismo dobili ni službenu obavijest  da je donesena. Tek prekjučer smo dobili zapisnik sa sjednice žalbenog vijeća Županijskog suda u Zadru, koje je održano još 11. rujna - kazao je odvjetnik.

Pitali smo ga postaje li potvrdom  presuda pravomoćna ili postoji još kakav pravni lijek kojim bi se prolongiralo odsluženje kazne.

- Mi u odvjetničkom uredu nismo zaprimili službenu obavijest o presudi pa ne mogu ništa o tome ni reći - kazao nam je.

Insistirali smo da nam teoretski kaže je li presuda pravomoćna nakon potvrde Županijskog suda, odnosno rješavanja žalbi obe strane u postupku.

- Ako je presuda potvrđena, postoje još samo izanredni pravni lijekovi - rekao je ne želeći govoriti o tome hoće li ih kao odvjetnik iskoristiti. 

Sa zadarskog Županijskog suda službeno su obavijestili samo da je drugostupanjska odluka u kaznenom predmetu Županijskog suda u Zadru protiv Tomislava Horvatinčića donesena i otpremljena strankama.

Potpisao ju je glasnogovornik suda, sudac Hrvoje Visković koji je ujedno i  predsjednik žalbenog vijeća u slučaju Horvatinčić.

Pokretanje videa...

01:21

Pao je zbog skice

U teškoj pomorskoj nesreći u primoštenskom akvatoriju u kolovozu 2011. godine, živote su izgubili  supružnici Francesco Salpietro i Mariella Patelli. Na njihovu jedrilicu naletio je Horvatinčićev gliser Santa Maria.

Umrli su na mjestu. Tomislava Horvatinčića isprva se teretilo se da je nesreću  s dvoje poginulih skrivio s neizravnom namjerom jureći gliserom 26 čvorova i ne nadzirući stanje prometa na moru. 

Sinkopa? A crtao skicu nakon nesreće

Na prvom suđenju sutkinja Maja Šupe proglasila ga je krivim iz nehaja, odbacivši neizravnu namjeru te je  osudila Horvatinčića na 20 mjeseci uvjetnog zatvora. Tu je odluku poništio Županijski sud, te vratio suđenje na početak.

Ista sutkinja Maja Šupe Horvatinčića je oslobodila krivnje,  prihvativši tvrdnju obrane da je imao sinkopu. I tu je presudu Županijski sud u Zadru ukinuo, a novi sudac Ivan Jurišić  na šibenskom sudu presudio je da Tomislav Horvatinčić ide u zatvor na četiri godine i 10 mjeseci, odbacivši sinkopu, iznenadni, kratkotrajni gubitak svijesti, i prihvativši kao dokaz skicu pomorske nesrećeu čijoj je izradi sudejlovao i Horvatinčić pred lučkim inspektorom.

Šibenik: Seljanovski dao izjavu za medije nakon svjedočenja na suđenju Horvatinčiću

Osam godina i četiri mjeseca nakon tragedije donesena je pravomoćna presuda nakon koje bi Tomislav Horvatinčić trebao ići na odsluženje kazne ukoliko obrana ne zatraži, a sud prihvati, izvanredne pravne lijekove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"