Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
74 komentara

‘Hotel’ za lavove u Zagrebu: Gradili su ga čak pet godina

Lavovi će imati svoju špilju, stjenovite otoke kao u savani, svoje pojilište, imat će i grijanu stijenu na sredini na kojoj mogu uživati na suncu. Pravi hotel usred Zagreba

24sataTV
Video: 24sataTV
74 komentara

Nova će nastamba pričati priču o životu i povijesti lavova u prirodi. Čak smo i stijene prebojili kako bi što više nalikovale na savanu. Bit će grijane da životinje mogu uživati na njima i dok je hladnije, otkrio nam je Tomislav Krizmanić iz Zoološkog vrta u Zagrebu.

Za gradnju nastambe, koja traje od 2009. godine, najveći su problem bile financije, ali će otvorenje vjerojatno biti sredinom lipnja ove godine. U svom novom domu zagrebački će lavovi dobiti još jednog člana.

Trenutačno zoološki vrt ima tri lava - dvije ženke, sestre Ayanu i Nyotu te mužjaka Konga.

Njih će dvije u novoj velikoj nastambi dobiti društvo mladoga lava. Kongo će zbog svojih 18 godina biti povlašten - dobit će odvojeni kavez.

Nova nastamba se prostire na oko 1800 kvadrata, dok su sad lavovi u kavezima od 200-tinjak kvadrata. Imat će svoju lavovsku špilju, stjenovite otoke kao u savani, svoje pojilište, imat će i grijanu stijenu na sredini na kojoj mogu uživati na suncu. Živjet će u hotelu usred Zagreba.

Posjetitelji će ih moći vidjeti sa svih strana, bez da ih ometaju.

U budućnosti Zoološki vrt želi još proširiti njihov prostor i napraviti prvu repliku savane u Hrvatskoj. Tada bi, osim lavova, ondje živjele zebre, antilope, žirafe i mnoge druge divlje životinje.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message