Obavijesti

News

Komentari 4

'Hotelijeri koji ne nude domaće proizvode rade sebi na štetu'

'Hotelijeri koji ne nude domaće proizvode rade sebi na štetu'
1

Turisti znaju prepoznati kvalitetu hrane, kao što prepoznaju kvalitetu restorana, usluge ili smještaja te stoga žele domaće i autohtono, rekao je Tolušić

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u petak u Dubrovniku na  manifestaciji "Naše domaće, sada i ubuduće" kako bi hotelijeri i hotelski lanci u Hrvatskoj trebali više koristiti hrvatske proizvode, a oni koji to ne čine dugoročno rade sebi na štetu.

Turisti znaju prepoznati kvalitetu hrane, kao što prepoznaju kvalitetu restorana, usluge ili smještaja te stoga žele domaće i autohtono, rekao je Tolušić.

"Razgovaramo s hotelijerima i hotelskim lancima. Mnogi od njih koriste hrvatske proizvode i to turisti prepoznaju. Bilo bi normalno da se u hotelima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nude vina s ovog područja, ne samo zato što su lokalna, nego jer su kvalitetna. Oni koji budu tako radili imat će u budućnosti puno bolje rezultate", izjavio je ministar.

Dodao je kako u Dubrovačko-neretvanskoj županiji poljoprivreda i turizam idu zajedno i dobro su spojeni, ali i da se uvijek može bolje.

"Ova županija ima vrhunske poljoprivredne proizvode koje može plasirati u turizmu. Ministarstvo će pomoći novčanim sredstvima, zakonima, savjetom i promocijom", rekao je Tolušić.

Naglasio je kako je, osim zakonodavnih aktivnosti i raspodjele novca, jedan od glavnih zadataka Ministarstva poljoprivrede popularizacija i bolja prezentacija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

"Obilazimo sve županije. Učinci su vidljivi jer ljudi prepoznaju što je hrvatsko i kvalitetno", rekao je Tolušić.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako na stolovima treba biti domaća hrana te da županija pomaže lokalnim OPG-ima, ali problem je s nepovoljnim indeksom razvijenosti.

"Jasno nam je da slabije razvijena područja imaju prioritet, ali mora postojati mjera između solidarnosti i potrebe ostalih da se razvijaju", istaknuo je Dobroslavić.

Na dubrovačkom izdanju manifestacije "Naše domaće, sada i ubuduće", predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti Europske unije. Održane su radionice Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja.

Po završetku manifestacije otvoren je 5. vinski festival "Dubrovnik Festiwin".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je