Obavijesti

News

Komentari 56

Houra: Zbog 'Ruže hrvatske' još imam gorak okus u ustima

Houra: Zbog 'Ruže hrvatske' još imam gorak okus u ustima
1

Jajo ne vjeruje da je bolji od drugih. Ali želi pomagati. Žao mu je, ispričava se svima što nije ništa uzeo. Da je, sad bi dijelio sirotinji jer se to od njega traži

VIDEO

Od koncerta Prljavog kazališta na Trgu prošlo je 25 godina, a momci iz Dubrave obljetnicu nisu slavili. Iako su ih nagovarali da ponove spektakl na kojemu se, prema nekim procjenama, okupilo i do 300.000 ljudi, Prljavci na slavljenički nastupu ne pomišljaju.

Express: Zašto niste htjeli ponoviti koncert?

Jer za to nema potrebe, nismo o tome nikad razgovarali. Čak ni unutar benda. Koncert na Trgu ostao je u lijepu sjećanju i nitko u to ne bi dirao jer se ne može ponoviti.

Express: Postao je svetinja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nama je to samo jedna lijepa večer, ali svatko ga je proživio na svoj način. Niti sam ja ikad prije proživio nešto slično, niti su drugi imali takvih trenutaka.

Express: Je li vam zasmetalo što je ‘Mojoj majci’ umjesto emotivnog, ljudskog naboja, na koncertu poprimila snažan nacionalni naboj?

Napisao sam je iz vrlo intimnih razloga. Kad smo je objavili nije imala takvu reakciju kakva je stvorena nakon koncerta na Trgu. Nije mi zasmetalo što je poprimila nacionalni naboj nego to što su je mnogi pokušavali ugurati u kontekst politike. Zbog dvije riječi ‘ruža hrvatska’ svatko iz politike ju je prisvajao, trabunjao o njoj i to mi je ostavilo gorak okus u ustima. Kao i kad su mi nudili reklame. ‘Nemojmo o tome ni razgovarati’, odgovorio bih svaki put kad mi je netko predložio da te stihove koristi za reklamne kampanje.

Express: Zašto?

Jer se zna tko je ‘Ruža hrvatska’, u pjesmi govorim o svom intimnom životu. Danas ‘Ruža hrvatska’ uopće nije moja, autorska prava darovao sam Zakladi Ana Rukavina.

Express: Što se sve 25 godina od koncerta događalo s bendom i u bendu?

Proživjeli smo sve što i cijela Hrvatska. Rat, pljačku, krizu. Nismo sjedili izolirani od ostatka zemlje. Nalazimo se u istoj birtiji od 1976., kada su nam počeli točiti alkohol. Poženili smo se i bend danas ima 11 djece.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag