Obavijesti

News

Komentari 120

HPB priznao grešku: Nudimo oprost malih dugova klijentima

HPB priznao grešku: Nudimo oprost malih dugova klijentima
1

Povodom poteškoća nastalih u isplati mirovina i drugih primanja klijentima čija su potraživanja prodana, a računi zatvoreni, HPB poziva klijente da otvore nove račune bez naknade za blokirane, te nude oprost malih dugova

VIDEO

Nakon objave brojnih svjedočanstava klijenata Hrvatske poštanske banke, kojima su ugasili račune i prodali dugovanja tvrtki za otkup dugova, HPB se oglasio priopćenjem u kojem poziva klijente da otvore nove račune bez naknade za blokirane, te nude oprost malih dugova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Povodom poteškoća nastalih u isplati mirovina i drugih primanja klijentima čija su potraživanja prodana, a računi zatvoreni, Hrvatska poštanska banka poziva te klijente da u njima najbližoj poslovnici HPB-a ili poštanskom uredu još danas otvore tekući račun. Banka će, prema dogovoru s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, isplatu mirovina i drugih primanja na novootvorene račune omogućiti u najkraćem roku, najkasnije do 10. ožujka.  

Svim klijentima koji su u postupku ovrhe, odnosno čiji su računi blokirani, HPB neće naplaćivati naknade za vođenje računa.  

Građani čije je potraživanje prodano fondu, a čiji je ukupni dug manji od 200 kuna, prema HPB-ovom dogovoru s fondom, bit će oslobođeni plaćanja duga.    

Žao nam što je došlo do nemogućnosti isplate mirovina nekim korisnicima 1. u mjesecu kako je to uobičajena praksa HPB-a usprkos tome što smo klijente obavijestili o prodaji njihovih potraživanja.   

Klijente još jednom pozivamo da što prije otvore račune kako bismo ubrzali isplate.'

Veliki šok: Ogorčeni klijenti ostali bez jedinog izvora novca

Podsjetimo, u srijedu nam je u redakciju do podne došlo više od stotinu poziva ogorčenih čitatelja koji nisu mogli do svojeg novca. Naime, svim klijentima sa zaštićenim računima, koji imaju dugovanja prema HPB-u, odbili su isplatiti primanja, dok su dugovanja prodali B2Kapitalu, tvrtki za otkup i naplatu dugovanja. Mnogima od čitatelja koji su se javili to je bio jedini račun kojeg imaju, ali i jedini izvor prihoda. 

Javili su nam se i čitatelji koji kažu kako ih iz tvrtke za otkup i naplatu dugova zovu od jutra do mraka. 

- Telefon mi počinje zvoniti u 8 i tako do 20 sati. Govore mi kako bi bilo dobro da uplatim bar 50 ili 100 kuna od dugovanja. Mislim da je takvo maltretiranje protuustavno. Čak su mi i u policiji rekli da ih ne mogu prijaviti za uznemiravanje jer je, eto, to njihov posao. Da zovu dužnike - kazao nam je čitatelj. 

HPB-u u srijedu nije bilo ništa sporno. 

- Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su klijenti imali dovoljno vremena otvoriti nove račune i doći do svojih primanja bez čekanja. Hrvatska poštanska banka je svojim klijentima 10. veljače 2017. poslala pisanu obavijest o prodaji potraživanja i zatvaranju njihovih računa. Također, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ove je klijente uputio da otvore novi račun u bilo kojoj banci kako bi bila moguća uplata njihovih primanja - stoji u priopćenju koje su nam poslali u srijedu.

No, u četvrtak su, očito, promijenili 'ploču'...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..