Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

HPV: Mail protiv cijepljenja pun je netočnih informacija

Na adresu roditelja stigao je mail s pismom pod naslovom "Opasne nuspojave cijepljenja protiv HPV-a". Pozivaju ih da ne cijepe svoju djecu

na
Foto: na
4 komentara

Prije nekoliko dana u zagrebačkim su se osnovnim školama djevojčice sedmih razreda cijepile protiv infekcije HPV-om. U isto to vrijeme počeo je kružiti mail u kojem se u pismu pod naslovom "Opasne nuspojave cijepljenja protiv HPV-a" poziva roditelje da ne cijepe svoju djecu. Kao jednu od nuspojava u mailu navode i smrt. Navodi se i da HPV virusi izazivaju upale koje u 90 posto slučajeva prolaze same od sebe, a da one teže u tri posto izazivaju rak vrata maternice.
- Pisanja u mailu nisu točna. Rekao bih da je pismo sastavio potpuni laik - rekao je za Večernji list dr. Dubravko Lepušić, ginekolog u bolnici Sestara milosrdnica. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, poziva roditelje da ne nasjedaju provokacijama.
- Preporučujem cijepljenje, kao liječnik i roditelj, jer cjepivo je jedina zaštita od raka vrata maternice - kaže liječnik Lepušić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message