Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrabra Dina: 'Idem dan po dan, ovo je tumor koji ću pobijediti!'

Dina Pervan (27), pulska stolnotenisačica i profesorica bori se protiv zloćudnog tumora - sarkoma. U srijedu je na zagrebačkoj Šalati obavila drugu operaciju. 'Moja seka je lavica', pravi borac, govori sestra Ada

Foto: Facebook/Hrabra golubica
40 komentara

Evo me, dobro sam. Operacija je počela u 12.30 sati, a završila u 14.15 sati. Osjećam se dobro i zahvaljujem svima od srca na podršci. Telefon mi stalno zvoni. Ne znam što me čeka nakon ove operacije, kemoterapija ili zračenje, ali idem dan po dan. Izaći ću iz bolnice za desetak dana. To je tumor koji ću ja pobijediti, rekla nam je u srijedu Dina Pervan (27), pulska stolnotenisačica, odmah nakon operacije zloćudnog tumora - sarkoma koju je obavila na Šalati u Zagrebu.

I like the way you make me feel even when you're nowhere near <3

Posted by Dina Pervan on Thursday, 7 December 2017

A Letter to My Cancer It may seem like you have control in my life right now, but you really don't. Your presence...

Posted by Dina Pervan on Wednesday, 24 January 2018

Dina se hrabro bori protiv zloćudnog tumora. Kako doznajemo od njezinog bivšeg trenera Bogdana Đekića ona je pravi borac. 

- Sigurno će dobiti ovu najtežu bitku. Vidio sam ju zadnji puta u subotu kada mi je rekla da je zdrava do srijede, kada odlazi u bolnicu na operaciju. Rekla je i kada izađe iz bolnice da će opet biti zdrava. Njezin duh je nesalomljiv, jak i siguran sam u njezinu pobjedu - rekao je bivši trener. 

Humanitarna udruga Hrabra golubica je udruga za pomoć Dini Pervan, mladoj profesorici i sportašici iz Pule u borbi...

Posted by Humanitarna udruga Hrabra golubica on Tuesday, 30 January 2018

 Humanitarna udruga Hrabra golubica osnovana je s ciljem pomoći Dini Pervan, mladoj profesorici i sportašici. 

- Tim načinom željeli bismo prikupiti financijska sredstva za lijekove i medicinska pomagala koji se ne nalaze na listi HZZO-a i druge troškove liječenja. Dina je prošla veći dio liječenja, operacije i kemoterapiju. Predstoji joj nastavak liječenja i rehabilitacija. Ona radi veći dio posla hrabro se noseći sa bolešću a mi možemo našim doprinosom olakšati njenu borbu. Svakom vašom donacijom na tekući račun Zagrebačke banke, IBAN: HR6823600001102656540 Dina će biti bliže svom cilju - stoji na društvenoj mreži udruge. 
Dina je inače dugogodišnja članica Ženskog stolnoteniskog kluba Pula, bila je juniorska prvakinja Hrvatske te kadetska i juniorska reprezentativka. 

Foto: Dina Pervan/Facebook

Trener Bogdan Đekić kazao je kako ju je trenirao desetak godina i da je uvijek bila iznimno talentirana i uporna igračica.  

- Prva bol u lijevoj nozi pojavila joj se u travnju prošle godine. U prvi mah je mislila da je zbog treniranja,pa je očekivala da će bol u nozi proći. Na žalost, u srpnju je otišla kod liječnika jer se bol u nozi pojačavala,i tada je saznala za dijagnozu sarkoma fibule. Iza nje su četiri kemoterapije, a mora ih proći još nekoliko. Potom slijedi rehabilitacija jer ima problema sa stopalom zbog tumora koji je zahvatio živac - objasnio je njezin nekadašnji trener.  

- Moja seka je lavica, pravi borac. Operirana je na Šalati i nalazi se na odjelu intenzivne njege. Na sreću, liječnici kažu da su na vrijeme otkrili tumor. Riječ je o osteosarkomu koji se nije proširio nigdje. Ovo joj je druga operacija. Prva operacija je zapravo trebala biti samo biopsija, ali kada su ju otvorili, vidjeli su da je riječ o zloćudnom tumoru pa je sve trajalo satima. U srijedu je odrađena druga operacija uklanjanja dijela tumora koji je bio ostao - kazala je Dinina sestra Ada.  

Foto: 24 sata Ada i Dina

U bolnici će ostati desetak dana, a poslije ju čeka rehabilitacija. 

- Sakupljamo sredstva za ortopedska pomagala i lijekove koji nisu na listi HZZO-a - rekla je Ada.

Možda vas zanima i ovo:
Message