Obavijesti

News

Komentari 27

Hrabra djevojčica (13) natječe se u gimnastici iako je slijepa

Hrabra djevojčica (13) natječe se u gimnastici iako je slijepa
3

Lola još od malena sve vidi slabo, a liječnici su utvrdili kako je "službeno" slijepa. Ne vidi gimnastičke sprave dok ne dođe na udaljenost od samo 5 centimetara

VIDEO

Amerikanka Lola Walters (13) oduševila je svijet nakon što se počela pojavljivati na gimnastičkim natjecanjima. Djevojčica je "službeno" slijepa, a boluje od poremećaja nistagmus, zbog čega joj se oči stalno nekontrolirano pomiču te sve vidi jako slabo i duplo. Dok trči prema gimnastičarskim spravama ne vidi ih sve dok nije pet centirmetara ispred njih. Hrabra curica sudjelovala je prije nekoliko tjedana na natjecanju u Kaliforniji zajedno s ostalim kolegama čiji je vid savršen.

Suci na natjecanju nisu znali ništa o poremećaju njenog vida te ih je unatoč tome  zadivila svojim sposobnostima, javlja Daily Mail.

- Većina natjecatelja ne zna da imam probleme s vidom, a što se mene tiče tako treba i ostati. Sve dok ostali ne znaju ništa, neće me drugačije gledati i drugačije uzimati u obzir moje sudjelovanje na natjecanju - ispričala je Lola. Dodala je kako se navikla vježbati i točno zna koliko daleko je koja sprava i koliko mora trčati. 

Posvojena iz sirotišta u Bugarskoj

Lolina majka Beth (43) posvojila je curicu dok je imala dvije godine. Ispričala je kako se na prvi pogled zaljubila u djevojčicu dok je vidjela na slici iz sirotišta u Bugarskoj.

- Vidjela sam Lolu i znala sam da mi je suđeno da budem s njom - rekla je Beth. Dodala je kako su curici bolest dijagnosticirali nakon što se preselila u SAD. Kaže kako je Lola počela pokazivati interes za gimnastiku s tri godine, a djevojčica želi postati i trenerica dok odraste. Osim toga, naglasila je da ne voli govoriti kako je Lola "službeno" slijepa, jer nije potpuno ostala bez vida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa