Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Hrabra samohrana majka obračunala se s lopovom

Lada Kovačević iz Slavonskog Broda, djelatnica Tiska, lukavošću je nadmudrila lopova koji joj je zaprijetio smrću i tražio da mu preda sav novac

Boris Perković
Foto: Boris Perković
4 komentara

Kada sam prije čitala o djelatnicama na kiosku koje su pokušalji opljačkati kojekakvi lopovi, nikada nisam mislila da će se tako nešto dogoditi i meni i što bih zapravo učinila da i meni upadne lopov u radnju, traži novac i prijeti mi smrću, kaže 37-godišnja Lada Kovačević iz Slavonskog Broda, djelatnica Tiska, koja je lukavošću nadmudrila lopova i predala ga policiji. Naime, Lada je radila drugu smjenu kada joj je, oko 19 sati navečer, u radnju u centru grada ušao stariji muškarac. Policija će kasnije utvrditi da se radi o 51-godišnjem Brođaninu, koji je od ranije poznat po sitnim krađama.
- Imao je maramu navučenu preko usta. Kada je ušao, nešto je promrmljao, ali ga nisam razumjela pa sam ga zamolila da ponovi. Marama mu je pala s usta i rekao je: 'Daj novac ili ću te ubiti!'. Prvo sam se uplašila i dok sam hodala prema blagajni malo sam ga bolje pogledala. Nije imao nikakvo oružje u ruci niti mu je što virilo iz džepa i iz pojasa hlača. Shvatila sam da je prijetnja smrću bezazlena, ali me je baš to razljutilo. Imala sam dosta novca u blagajni, ali sam mu namjerno dala samo snop novčanica od 10 kuna. Bilo je oko 80 kuna. On je stajao kraj pulta i brojio novac, a ja sam potrčala prema vratima. Baš tad u radnju je ulazio neki mladić. Gurnula sam ga van i viknula mu: 'To je lopov, drži vrata!'. Zatvorili smo lopova unutra, mladić je držao vrata, a ja sam ga zaključala i pozvala policiju - prisjeća se Lada, inače samohrana majka kćeri srednjoškolke, neuspjelog pokušaja krađe. Žao joj je, kaže, što nije pitala mladića koji joj je pomogao kako se zove, da mu se zahvali jer bez njega ne bi uspjela zadržati lopova.
- Ne smatram se nekim herojem. Tko zna što bih učinila da je lopov imao oružje. Valjda bih pala u nesvijest. Bio je to splet okolnosti. Zato i želim zahvaliti tom mladiću pa ga molim da mi se javi - kaže Lada, dodajući kako je odmah idući dan došla na posao, ali je sada malo slabijih živaca pa pomnije gleda u svakog kupca koji uđe.

Možda vas zanima i ovo:
Message