Obavijesti

News

Komentari 41

Hrabri dječak koji slama srca: Mora stalno trčati da bi živio

Hrabri dječak koji slama srca: Mora stalno trčati da bi živio

Osmogodišnji dječak deblja se unatoč svakodnevnom vježbanju i zdravoj dijeti, a riječ je o rijetkom hormonalnom poremećaju koji mu ne dopušta normalan život...

VIDEO

Jake Vella, osmogodišnjak iz Malte, bori se s rijetkim hormonalnim poremećajem (ROHHAD), koji se najbolje očituje kroz prekomjernu tjelesnu težinu i povećani apetit. Požrtvovni dječak odlučio se početi baviti jednom od najtežih sportskih disciplina - triatlonom.

Manje od sto ljudi pati od ovog iznimno rijetkog poremećaja, a doživjeti dvadesete godine života u tom stanju je gotovo nemoguće. Još neki od simptoma su usporen rad srca i pojačano znojenje, a Jake se bori i s tumorom na leđima.

Jake Vella

Ipak, Jake ne odustaje i sanja da jednog dana upozna britanske triatlonce, braću Brownlee. Oni su na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prošle godine osvojili zlato i srebro u toj disciplini. 

- Triatlon pomaže Jakeu ostati u kondiciji i to je dobro za njegovo zdravlje. On vodi normalan život, ide u školu, svira bubnjeve, ali mora biti vrlo oprezan da se ne razboli, a mi smo toliko uplašeni da nas je strah da obična prehlada ne izazove komplikacije, kaže njegova majka Maruska.

Jake Vella

Jake trenira triput tjedno s triatlonskim savezom mladih Malte, a njegova obitelj sretna je što se korisnici društvenih mreža javljaju s porukama podrške i ohrabrenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca