Obavijesti

News

Komentari 28

Hram kulture - od filharmonije pa do lakih nota Nives Celzijus

Dražen Siriščević, ravnatelj zagrebačke KD Lisinski, već odavno upozorava da je zbog teške financijske situacije prisiljen komercijalizirati poslovanje slavne dvorane

VIDEO

Nives Celzijus je prvi i zadnji album objavila 1999. godine i od tad svako toliko "prijeti" novim, ali inspiracija nikako da dođe. Osim toga, termin studija prilično je skup, a miksanje njezina glasa bogme bi potrajalo.

Zato u posljednjih 15-ak godina Nives uglavnom objavljuje na YouTubeu , a u studio ulazi jednom u nekoliko godina da bi snimila poneku pjesmu lascivnog sadržaja.

Ali ni po tome nije previše posebna. Njezin posljednji uradak "Karanfili" nema nimalo grozniji tekst od šoferskih hitova naših mnogo popularnijih i selfijima sklonijih estradnih diva. Uostalom, i Madonna je svjetsku slavu stekla pjesmuljkom "Like a Virgin" (Poput djevice).

Njezin tadašnji producent Nile Rodgers priznao je u jednom dokumentarcu da je od svih pjevačica kojima su nudili ovu pjesmu, jedino Madonna objeručke prihvatila otpjevati je, iako su i glazbenici u studiju krepavali od smijeha na discoposkočicu u koju su ubacili i Madonnino "uh-ah" podcikivanje. U tom smislu razlike između Nives i Madonne zapravo i nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Borna Filić/Pixsell

U pop-glazbi kakvu Nives želi pjevati, popularnost se stječe skandaliziranjem i provociranjem svim mogućim sredstvima, a to se najčešće - zato jer je najlakše - svodi na prodavanje seksualnosti. I to je već viđeno na ovim prostorima.

Uostalom i Madonna svoje spotove uvijek začini ponekom erotičnom scenom. Dovoljno je pogledati njezin video za pjesmu "Justify My Love" i usporediti ga s Nivesinim spotom za "Karanfile". Većina kadrova su identični, jedino što ih je Madonna snimila prije 20-ak godina na svilenim plahtama, a Nives prošle godine u štali na sijenu.

E, pa što je onda toliko skandalozno u njezinu nastupu u Lisinskom? Ruku na srce - baš ništa! Ako je Madonna mogla nastupiti u Olympiji zašto Nives ne bi mogla u Lisinskom? Po čemu bi ta dvorana morala biti izuzeta od priredbi koje dovode u ekstazu većinu građana Hrvatske?

>>> Više pročitajte u Expressu

Pokretanje videa...

I.Z. 00:12
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...