Obavijesti

News

Komentari 6

Hrelja pozvao Plenkovića da pomogne oko ugradnje liftova

Hrelja pozvao Plenkovića da pomogne oko ugradnje liftova
1

Procjenjuje se, kaže, kako ugradnja jednog lifta za prizemlje plus četiri kata košta oko 350 tisuća kuna. U Hrvatskoj je ukupno 16.804 građevina stubišta visine od 4 do 8 etaža

VIDEO

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da osnuje 'ad hoc' tim za projekt ugradnje liftova u stambene zgrade koje ih nemaju, što bi s 80 posto bilo financirano sredstvima EU.

- Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU je propustila odgovoriti na zahtjev HGK i koordinacije udruga umirovljenika Hrvatske pošte i Hrvatskih telekomunikacija da održi sastanak na temu projekta ugradnje osobnih dizala u stambene zgrade uz korištenje sredstava iz Europskih fondova - rekao je Hrelja nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Prema valjanom popisu stambenih građevina, tvrdi, u Hrvatskoj je ukupno 16.804 građevina stubišta visine od 4 do 8 etaža, dakle "prizemlje plus 3 kata" do "prizemlje plus 7 katova", bez dizala. Ugradnja dizala moguća je za 13.500 građevina odnosno stubišta u razdoblju od 2017. do 2020. godine, rekao je.

 - Imamo potvrdu europske povjerenice za ovu oblast koja kaže da na temelju politika EU da se ne stimulira, financira gradnja domova umirovljenika, nego se adaptiraju prostori za život u ovakvim zgradama - rekao je dodajući kako će EU financirati takve projekte s 80 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Procjenjuje se, kaže, kako ugradnja jednog lifta za prizemlje plus četiri kata košta oko 350 tisuća kuna. 

- Time dobivaju građani, pogotovo stariji, na mobilnosti i na mogućnosti da žive normalnim životom, osobe sa invaliditetom; hitne službe da mogu intervenirati; gradovi jer se cijena njihovog stambenog prostora povećava ako ima dizalo - poručio je Hrelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a