Obavijesti

News

Komentari 85

HRT: Ako se utvrde eventualni propusti poduzet ćemo mjere

HRT:  Ako se utvrde eventualni propusti poduzet ćemo mjere
1

U slučaju da se utvrdi da je došlo do eventualnih propusta zaposlenika ili mjerodavnih služba poduzet će se mjere koje su u skladu s našim unutrašnjim pravilnicima, ističe HRT

VIDEO

Vodstvo HRT-a reagiralo je na medijske napise da su prijenosom nedjeljne mise na HTV-u  bez ograđivanja prenesene riječi gvardijana dominikanskog samostana Luke Prcele koje glorificiraju NDH te je obavijestilo da Hrvatska radiotelevizija utvrđuje sve okolnosti i odgovornosti povezane sa spomenutim slučajem.

'U slučaju da se utvrdi da je došlo do eventualnih propusta zaposlenika ili mjerodavnih služba poduzet će se mjere koje su u skladu s našim unutrašnjim pravilnicima', ističe se u HRT-ovu odgovoru Hini.

I njemu se naglašava i da Hrvatska radiotelevizija osuđuje svaki oblik govora mržnje i ograđuje se od takva govora, a stavovi i mišljenja koji se prenose u izravnim radijskim i televizijskim prijenosima ne izražavaju stavove i mišljenja Hrvatske radiotelevizije.

U odgovoru Hini, vodstvo HRT ističe i da dosad nije primilo nikakve zahtjeve za očitovanje povezano s ovim slučajem, te da nisu dobili nikakav službeni zahtjev Vijeća za elektroničke medije (VEM) koje provodi nadzor i praćenje programskog sadržaja, ali i da dosad nisu zaprimili nikakav prigovor od političkih stranaka, međunarodnih organizacija ili veleposlanstava, predstavnika nacionalnih manjina ili udruga civilnog društva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ističu i kako je povjerenik za korisnike usluga HRT-a do utorka zaprimio samo sedam poruka s reakcijama gledatelja na sporni prijenos mise.

U propovjedi na misi u Splitu koju je u nedjelju izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija, Luka Prcela je rekao kako "nikako ne može oprostiti" predsjednici Kolindi Grabar Kitarović njezinu izjavu da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nezavisna i da je bila zločinačka, a predsjednica Grabar Kitarović mu je odgovorila na facebook profilu da ona njemu njegovu izjavu oprašta te da se treba okrenuti budućnosti.

Luka Prcela je javnosti u Splitu poznat po tome što je za vrijeme Domovinskog rata počeo držati mise za poglavnika NDH Antu Pavelića.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21