Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

HRT u emisiju o porezima zvao Čirka, štovatelja Ante Pavelića

Jedan od gostiju emisije Dobro jutro Hrvatska bio je i Frano Čirko, koji je prije nekoliko godina hvalio Antu Pavelića i organizirao prosvjede protiv Zagreb Pridea

Foto: HRT
107 komentara

U utorak je u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska jedna od tema bila i inicijativa Ukinimo porez na dohodak. 

O toj temi razgovarali su Frano Čirko, predsjednik građanske inicijative Generacije obnove i Marijana Vuraić-Kudeljan, zamjenica ravnatelja Porezne uprave. Čirko je objasnio da bi prema njegovom izračunu ukidanje poreza na dohodak podignulo prosječnu plaću za oko 1.000,00 kuna. 

- Ako je prosječna plaća oko 6350 kuna neto, za tu plaću trebate zaraditi za svog poslodavca 10.714 kuna, tj. dobivam 59 posto od plaće koju sam zaradio jer 41 posto odlazi na razna plaćanja državi, od toga 1008 kuna na porez na dohodak plus prirez, koji je u Zagrebu najveći. Dakle, plaća bi bila veća za tisuću kuna - izračunao je Čirko.

Kontroverzni desničar Frano Čirko je, podsjeća Index, bio predsjednik mladeži Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), javnosti  poznat po fotografijama s podignutom desnicom i ekstremno desničarskim stavovima. U prilogu Latinice iz 2010., Čirko je otvoreno hvalio ustaškog zločinca Antu Pavelića.

- Mi smatramo da je on jedan od najutjecajnijih i najboljih pravaša u hrvatskoj povijesti bez obzira na neke stvari. Svaki čovjek je grešan, nitko nije čist, svatko ima mane pa tako i on ima mane ali smatramo da je ostavio dosta dobrih stvari iza sebe - rekao je tada Čirko.

Prosvjed protiv Pridea

Frano Čirko je privukao pozornost iste godine organizacijom prosvjeda protiv održavanja Gay Pridea u Zagrebu, kada je i održao govor na Trgu bana Jelačića i tvrdio da Pride promovira nemoralni i perverzni način života, podsjeća Index. 

Prije dvije godine osnovao je građansku inicijativu Generacija Obnove.

Dosta nam je čitave kulture smrti, političke korektnosti i litanija o toleranciji, jednakosti, različitosti i ljudskim pravima dok se naša prava brutalno gaze, a naša budućnost uništava - poručio je prilikom osnivanja stranke. 

Dan prije nego što je na Facebooku najavio svoje gostovanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska, 'Čirko se upitao da kako to čovjek koji ima 90 godina je star čovjek, a isto toliko star pozdrv nije stari hrvatski pozdrav?' .

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message