Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Hrvat organizirao masovnu potporu osnivaču Wikileaksa

Srećko Horvat, hrvatski filozof i aktivist, organizirao je nekoliko događaja diljem svijeta zbog potpore Julianu Assangeu koji se nalazi u pritvoru pune četiri godine. Mnoge slavne ličnosti su došle podržati Assangea

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
2 komentara

Diljem svijeta počeo je Tjedan potpore Assangeu,  koji traje od 19.6. do 25.6.2016. 

"Prvo su došli po Assangea" je naziv nekoliko istovremenih događanja  organiziranih zbog potpore Julianu Assangeu. Pet godina je prošlo otkako se progonjeni Assange nalazi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, a skupovi potpore se održavaju u Parizu, Berlinu, Briselu, Madridu, Milanu, Beogradu, New Yorku, Napulju, Sarajevu...

Mnoge zvijezde (Patti Smith, Brian Eno, PJ Harvey, Noam Chomsky, Yanis Varoufakis, Ai Weiwei, Vivienne Westwood, Michael Moore, Ken Loach, Slavoj Žižek...) došle su dati svoju potporu osnivaču Wikileaksa, prenosi Daily Mail.

Filozof i aktivist Srećko Horvat (33) je jedan od organizatora ovih događanja. On je, zajedno s bivšim grčkim ministrom financija Yanisom Varufakisom, pokrenuo pan-europsku stranku Pokret Demokracija u Europi (DiEm25).

- Okupljamo se diljem svijeta 19. lipnja da bi govorili u Julianovo ime jer je on već govorio u ime svih nas. Inspiracija za naziv događaja "Prvo su došli po Assangea" dolazi od poznate pjesme autora Martina Niemöllera koja govori o kukavičluku - rekao je Srećko Horvat.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message