News

Komentari 1

Hrvat, Srbin i Belgijac išli na prekooceansku regatu i usput prokrijumčarili tonu kokaina

Hrvat, Srbin i Belgijac išli na prekooceansku regatu i usput prokrijumčarili tonu kokaina

Registriranim jedrilicama na prekooceanskim regatama pažnju su usmjerili na sebe. Ovime je španjolska policija razotkrila drugu skupinu krijumčara u blizini Malage u manje u tri tjedna

Britanski krijumčari angažirali su trojicu stručnjaka koji su sudjelovali u prekooceanskoj regati na milijun eura vrijednom jedrilicm Somewhere London između između Lanzarotea na zapadnoj obali Afrike i Martiniquea u srcu Kariba.

Njom su prevezli i tonu kokaina vrijednu desetke milijuna eura, piše španjolski medij

Na jedrilicu tada udaljenu oko 240 kilometara od Azorskih otoka u Atlantinku, španjolska policija je upala 25. lipnja. Iskoristili su činjenicu da krijumčari nisu iskoristili maksimum jedrilice i povoljne vremenske uvjete te su mornaričkim čamcima upali na jedrilicu.

Tamo su uhvatili trojicu muškaraca, državljanina Belgije, Hrvatske i Srbije. Sva trojica imali su iskustva s jedrenjem te su već bili na meti policije koju je, ovaj put, iznenadila nova metoda krijumčarenja. 

Registriranim jedrilicama na prekooceanskim regatama pažnju su usmjerili na sebe. Ista ekipa na regatu se prijavila nekoliko mjeseci ranije. Natjecanje su iskoristili kako bi prešli Atlantik do Kariba i vratili se nazad.

Španjolska policija, uz suradnju britanskih i francuskih vlasti, potvrdila je da su se redovito kretali između Costa del Sola i Alicantea u Španjolskoj, Velike Britanije i otoka Sveta Lucia i Martinique.

Osim trojca s jedrilice, uhitili su i petero Britanaca u blizini Malage i Marbelle. Zaplijenili su tri skupocjena vozila, 65.000 eura u gotovini, dokumentaciju o pranju novca, blokirali nekoliko računa i nekoliko nekretnina vrijednih 500.000 eura. Pronašli su i 10 kilograma ketamina čija je vrijednost procijenjena na 250.000 eura.

Ovime je španjolska policija razotkrila drugu skupinu krijumčara u blizini Malage u manje u tri tjedna. Prva je također bila je jedrilici Windshper te su im zaplijenili tonu kokaina.