Obavijesti

News

Komentari 24

Hrvat u Irskoj zlostavljao bivšu cimericu: 'Uhodio me i tukao...'

Djevojka je zbog zlostavljača dva puta mijenjala adresu. Svaki put bi je našao i uhodio, a jednom ju je napao i nožem. Bila sam uvjerena da ću umrijeti, priča Tanja...

VIDEO

Josef Stanić (26), Hrvat s adresom u Irskoj, dobio je četiri godine zatvora jer je danima krajem prošle i početkom ove godine uhodio bivšu cimericu Tanju, više puta je napao i prijetio joj smrću, piše Irish Examiner.

Osuđeni muškarac prijetio je bivšoj cimerici da će je ubiti 'čak i ako mu za to bude trebalo 10 godina'.

Djevojka se uplašila za svoj život pa je u dva navrata mijenjala adresu u irskom gradu Corku, rekao je detektiv Niall O’Connell u ponedjeljak na sudu. Stanić je priznao krivnju za napad i nanošenje teških fizičkih ozljeda.

Stanić je priznao i napad nožem na Tanju 7. prosinca 2018. Žrtva se uzrujala i zbog činjenice da je nasilnik tvrdio da su bili u vezi dok to zapravo nikad nije bio slučaj. Živjeli su zajedno s još nekoliko cimera i radili u Corku oko dvije godine kad je došlo do prvog napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Napao ju je i uhvatio za vrat. Gurnuo ju je na radnu plohu u kuhinji i ponovno primio za vrat. Za vrijeme napada je skinuo majicu i zgrabio nož - svjedočio je detektiv O’Connell.

Stanića su priveli, rekao je da je uzeo heroin i ponavljao da se želi ubiti. U lošem psihičkom stanju odveli su ga u bolnicu.

- Bila sam uvjerena da ću umrijeti. Nakon tri tjedna prošle su masnice, ali strah je ostao. Kad sam čula da su ga pustili uz jamčevinu, ponovno sam preselila - ispričala je žrtva.

Potom ju je ponovno napao na drugoj adresi. Prvo ju je udario u glavu, a onda ju je nastavio udarati kad je pala na cestu. Spasili su je slučajni prolaznici. Tanja se boji da će morati napustiti posao i dom koji je stvorila u Corku nakon što Stanića puste iz zatvora, rekla je na sudu.

- Čini se da je pogrešno shvatio situaciju. Možda je htio nešto više od prijateljstva. Upao je u loše društvo i postao ovisan o heroinu što mu je uvelike promijenilo osobnost. Nikad se nije ovako ponašao u životu. Ni sam to ne zna objasniti - rekla je njegova odvjetnica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina