Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
54 komentara

Hrvati odgovorili na Faceu: Gdje ste bili dok smo ginuli

Oko 3600 Slovenaca učlanilo se na Facebook grupu koja podržava slovenskog premijera da Hrvatskoj blokira pregovore s EU zbog granica

Facebook
Foto: Facebook
54 komentara

U skupinu "Crveno svjetlo za Hrvatsku" koju su na Facebooku u utorak pokrenuli Slovenci koji žele uvjetovati ulazak Hrvatske u EU graničnim pitanjem do subote se upisalo nešto više od 3600 članova. Skupina je osnovana četiri dana nakon što je premijer Borut Pahor po prvi put upotrijebio tu metaforu i poručio Hrvatskoj da ne može dopustiti otvaranje brojnih pregovaračkih poglavlja s EU-om zbog graničnog prijepora oko Piranskog zaljeva.
- Nećemo pokleknuti, ne želimo da nam Hrvati spletkama oduzimaju teritorij - poručuju osnivači skupine. Njezino članstvo raste brže od Facebook skupine "Zustavimo Dimitrija Rupela" koja od Pahora zahtijeva da se odrekne svog savjetnika za vanjsku politiku, a u manje od mjesec dana okupila je članstvo od 20.000. Proturupelovski aktivisti tvrde da je on previše povezan s prijašnjom vladom Janeza Janše koja je izgubila na jesenskim izborima, ali ne dovode u pitanje njegovo ponašanje na inozemnoj nego na domaćoj pozornici. Poruke da je dobro postupio što je Hrvatskoj na europskom semaforu upalio "crveno svjetlo" premijeru Pahoru stižu i preko Facebook kluba njegovih obožavatelja u kojemu je trenutačno učlanjenih 1780 "fanova".
- Samo tako naprijed s Hrvatima, neće nam oni oduzimati našu zemlju" - poručila je tako u petak obožavateljica Brina, dok je obožavatelj Saša još odlučniji: "Bravo za današnju odluku o crvenom svjetlu susjedima".

HRVATI BRZO ODGOVORILI SLOVENCIMA
Oko 3600 Slovenaca učlanilo se u grupu na Facebooku "Crveno svjetlo za Hrvatsku" koju je osnovao srednjoškolac Tim Vojičič iz Kranja. Revoltirani Hrvati, vidjevši zlobne komentare susjeda, ostavili su svoja mišljenja. Osim uzajamnih psovki, Hrvat "Pro Cro" podsjetio je na štetu koju je napravila Ljubljanska banka i kako su se Slovenci bogatili dok su Hrvati ginuli u ratu. Jedan Slovenac pozvao je prijatelje da bojkotirajući godišnji odmor na Jadranu, nanesu štetu Hrvatima s gubitkom pet milijuna noćenja. Hrvati odgovaraju da im je i bolje da počnu ljetovati u Grčkoj.
Gomila slovenskih srednjoškolaca ostavila je komentare "Granate na Hrvate", "Ubi, ubi ustašu" i "Smrt Hrvatima". Kreator Tim kaže da je grupa odgovor na hrvatske grupe protiv Slovenije.
Slične prepirke mogu se vidjeti i grupama koje su osnovali Hrvati, "Jel možemo u jednu grupu skupiti više ljudi nego što ih živi u Sloveniji" koja je skupila preko 90 tisuća članova i "Bojkot slovenskih proizvoda", s 28 tisuća članova. Grupa savjetuje kako odgovoriti na slovensko "tužakanje" tijelima Europske Unije ne kupovanjem slovenskih proizvoda i u slovenskim trgovačkim lancima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message