Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
784 komentara

'Hrvati se nemaju zašto vraćati u Vukovar, bio je srpski grad'

Nikolić je istaknuo kako "ima snova koje čovjek nikad ne može ispuniti", ali da je shvatio da je Hrvatska međunarodno priznata država i da se granice neće mijenjati

AFP/PIXSELL
Foto: AFP/PIXSELL

Novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga, Michael Martens, je malo prije drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji napravio intervju s Tomislavom Nikolićem te ga je ispitao sve o njegovim prijašnjim izjavama, posebno onima koje se odnose na Hrvatsku. Novinar je Nikolića opisao kao čovjeka koji je bio četnik, a u samo nekoliko godina je postao prijateljski čovjek te jedan od srpskih političara koji zagovaraju ulazak u EU. Osim toga, podsjetio je aktualnog predsjednika Srbije na njegove izjave o stvaranju Velike Srbije.

Nikolić je na to rekao kako "ima snova koje čovjek nikad ne može ispuniti". Dodao je kako je već davno shvatio da je Hrvatska međunarodno priznata država te da neće biti promjena granica na Dunavu. Srpski predsjednik je istaknuo kako ne može odlučiti o tome hoće li ga Hrvatska primiti ili ne, ali da će on predsjednika Hrvatske primiti u Beogradu. Novinar mu je rekao kako danas u Vukovaru živi više Srba nego Hrvata, na što je Nikolić rekao kako je to tako jer je Vukovar bio srpski grad, u kojeg se Hrvati nemaju zašto vraćati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message