News

Komentari 39

Hrvatica pomaže u Libiji: Sama sam doživjela rat, znam kako je

Hrvatica pomaže u Libiji: Sama sam doživjela rat, znam kako je

Hrabra Zadranka kaže kako se ne boji rata u Libiji, a već je ranije volontirala u Siriji. Kaže da je pošteno pomoći ljudima u nevolji, pogotovo ako se bore za pravu stvar

Studentica medicine iz Zadra, Jelena Kranjec (29), nesebično pomaže bolesnima i ranjenima u bolnici u libijskoj pobunjeničkoj prijestolnici Benghaziju. Na volontiranje se odlučila zbog libijskog naroda kojeg je zavoljela dok je živjela u Londonu.

- Upoznala sam puno ljudi iz Libije i poznata mi je njihova situacija. Čula sam za sve strahote diktature. I sama sam kao dijete doživjela rat i mi smo tada primali pomoć od drugih ljudi. Mislim da je pošteno pomoći ljudima u nevolji, pogotovo kada se bore za pravednu stvar - rekla je Jelena u prilogu koji je objavio HTV.

Hrabra Zadranka kaže kako se ne boji rata u Libiji, a već je ranije volontirala u Siriji. Prepala se samo jednom, i to kada su stanovnici Benghazija pucnjavom slaviti pad grada Sirta.

- Najgore je to što ne znaš što se događa, nema informacija, telefoni ne rade pa nitko ne zna zbog čega se puca - rekla je Jelena.

Bolnice koje drže pobunjenici imaju manjak stručnog medicinskog osoblja pa uzimaju studente medicine koji žele volontirati. Svaka pomoć im je dobrodošla.

Najčitaniji članci