Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Hrvatska bi mogla postati članicom EU prije 2010.

Agencija Associated Press objavila je izvatke iz godišnjeg izvješća Europske komisije o napretku u pregovorima za članstvo u EU

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
3 komentara

Izvješće bi službeno trebalo biti objavljeno tijekom današnjeg dana, a u njemu se tvrdi da jedino Hrvatska ima šanse postati članicom EU prije 2010. godine, javlja Associated Press.
Hrvatska je pohvaljena zbog uspješnih reformi koje su provele demokratske političke snage na vlasti od 2000. do danas. U izvješću se ipak ističe da Hrvatska mora učiniti više po pitanju reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i omogućavanja povratka Srba koji su napustili svoje domove 1995.
Svih ostalih šest zemalja koje su podnijele zahtjev za članstvo ili su već stekle status kandidata morat će se dodatno pripremiti, a njihovi pregovori sigurno neće biti završeni u narednih tri do pet godina. Srbija je pohvaljena zbog jačanja gospodarstva, no Beograd je kritiziran zbog sporog privatiziranja državnih tvrtki i birokratskih prepreka stranim investicijama, ali i stanja na političkoj sceni - Europska komisija smatra da je utjecaj nacionalističkih stranaka u Srbiji i dalje prevelik.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message