Obavijesti

News

Komentari 0

Hrvatska danas obilježava međunarodni dan rijeke Save

Hrvatska danas obilježava međunarodni dan rijeke Save

Središnji događaj obilježavanja počinje u 12 sati, a riječ je o virtualnoj proslavi pod nazivom: „Surađujmo s prirodom!“. U okviru ovog događanja, predstavit će se radovi  srednjoškolaca i mladih od 19 do 25 godina

VIDEO

Međunarodni dan rijeke Save obilježit će se u četvrtak predstavljanjem radova srednjoškolaca i mladih do 25 godina na temu ''Surađujemo s prirodom", radi promicanja ekološke vrijednosti rijeke Save, a osim u Hrvatskoj obilježava se u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.   

Međunarodni dan rijeke Save obilježavaju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, zajedno s Tajništvom Međunarodne komisije za rijeku Savu sa sjedištem u Zagrebu.

Središnji događaj obilježavanja počinje u 12 sati, a riječ je o virtualnoj proslavi pod nazivom: „Surađujmo s prirodom!“. U okviru ovog događanja, predstavit će se radovi  srednjoškolaca i mladih od 19 do 25 godina u čijem su fokusu korištenje prirodnih rješenja u gospodarenju vodama.

Slavonski Brod: Vodostaj rijeke Save i dalje je u porastu.

Primjeri takvih rješenja u slivu rijeke Save su sustav retencija Lonjsko polje s Mokrim poljem, retencija Zelenik i Odransko polje. Riječ je o prirodnim poplavnim područjima koje Hrvatske vode koriste za preusmjeravanje velikih vodnih valova iz nabujalih rijeka, što je od velikog značaja za sprječavanje poplava u gradovima uzvodno i nizvodno od Lonjskog polja.

Dan rijeke Save obilježava se i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji, radi promicanja njezine ekološke vrijednosti i gospodarskih potencijala te međunarodne suradnje koja doprinosi boljem stanju voda i većoj kvaliteti života stanovništva u slivu rijeke Save

Osim navedenih zemalja, sliv rijeke Save obuhvaća i Crnu Goru, a jednim dijelom i Albaniju. U njemu se nalaze posebno vrijedna močvarna staništa Lonjsko polje i ornitološki rezervat Crna Mlaka.

Zagreb: Pogled iz zraka tijekom noći na Hendrixov, Savski i Jadranski most

Sava ima značajan utjecaj na gospodarski i društveni život osam milijuna stanovnika koji joj gravitiraju te spaja čak čak tri glavna grada: Ljubljanu, Zagreb i Beograd. Hrvatska je, uz navedene države, potpisnica Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save, potpisanog u Kranjskoj Gori u prosincu 2002. godine, za čiju je provedbu osnovana Međunarodna komisija za sliv rijeke Save.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa