Obavijesti

News

Komentari 0

Hrvatska elektroprivreda sponzorira nacionalnu kampanju „Moje mjesto pod suncem“

Hrvatska elektroprivreda sponzorira nacionalnu kampanju „Moje mjesto pod suncem“

Uključite se u donatorsku kampanju i kreirajte mjesto za djetinjstvo jednakih šansi djeci kojoj je to najpotrebnije!

VIDEO

Kada tvrtka ima tako značajan utjecaj na društvo kao što ga ima Hrvatska elektroprivreda i kada društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života građana. Kao nacionalna tvrtka, HEP je od svog osnutka posebno usmjeren podržavanju hrvatske kulture, sporta i baštine, ali i na podizanje kvalitete života u zajednici. Upravo je zato Hrvatska elektroprivreda sponzorstvom podržala nacionalnu donatorsku kampanju „Moje mjesto pod suncem“ koju provodi udruga CeKaDe u Rijeci, u namjeri da im pomogne osigurati, urediti te opremiti potpuno novi solidarni centar za djecu i obitelji u riziku siromaštva. Program „Moje mjesto pod suncem“ već šestu godinu radi na osnaživanju i socijalnom uključivanju najranjivijih pripadnika našeg društva kroz kvalitetne izvannastavne programe i razne aktivnosti za koje njihovi mali korisnici u suprotnom ne bi imali mogućnosti. Cilj je donatorske kampanje osigurati 1,2 milijuna kuna potrebnih za potpuno opremanje višenamjenskog prostora površine 380 m2 na Pećinama u Rijeci. Nacionalna kampanja provodi se u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci te uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Od podrške radu udruga do poticanja izvrsnosti u obrazovanju

Gotovo puno desetljeće HEP kroz program „Svjetlo na zajedničkom putu“ podupire djelovanje udruga, ustanova i organizacija civilnog društva, do sada njih više od 2.000. Uz to, već 25 godina nagradom „Imam žicu!“, koju je do danas primilo 818 učenika, HEP prepoznaje i nagrađuje najbolje osnovnoškolce i srednjoškolce na državnim natjecanjima u  matematici, fizici i elektrotehnici. HEP je, također, 2015. pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce“, kroz koju je u šest ciklusa donacija do danas dodijelio ukupno 350 novih računala za 103 osnovne škole diljem Hrvatske. Kroz projekt „ZelEn“, HEP poboljšava energetsku učinkovitost i kvalitetu boravka djece u vrtićima i školama. Kao baštinik izuma Nikole Tesle, Hrvatska elektroprivreda snažno podupire promociju ostavštine našeg velikog znanstvenika poticanjem izvrsnosti mladih u STEM području te je u posljednjih desetak godina stipendirala više od stotinu učenika srednjih škola i redovnih studenata.

Od promicanja hrvatske kulture do podrške hrvatskom sportu i humanitarnom radu

HEP već niz godina financijski pomaže Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Rijeci te pruža potporu nizu događaja od iznimne kulturne vrijednosti, poput Dubrovačkih ljetnih igara i Sinjske alke. Posebnu pozornost HEP ipak pridaje sudjelovanju u humanitarnim projektima koji su usmjereni pomoći najpotrebitijima, kao i projektima usmjerenima povećanju kvalitete zdravstvene skrbi. U tu svrhu HEP je donirao brojne zdravstvene ustanove i centre za rehabilitaciju, a ove je godine, zbog pandemije koronavirusa u više navrata pomogao aktivnosti za sprječavanje njegova daljnjeg širenja te nabavu uređaja koji pomažu u liječenju oboljelih. HEP je svoju ulogu filantropa koji daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra postojano gradio. Zbog toga će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika poslovanja koje je odgovorno prema zajednici u kojoj djeluje.

Kampanju možete podržati pozivom na donatorski broj 060 80 20 25 (cijena: fiksni 3,75 kn/poziv, mobitel 5,05 kn/poziv) ili izravnom uplatom na račun kampanje IBAN: HR1924020061500087226.

Više informacija o projektu na stranici www.mojemjestopodsuncem.com i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.