Obavijesti

News

Komentari 137

'Hrvatska je po poštenju iza Namibije i nije dobra za EU'

'Hrvatska je po poštenju iza Namibije i nije dobra za EU'
1

Europarlamentarac Godfrey Bloom u tekstu za Public Service Europe je naglasio kako je Hrvatska loša za EU i obratno te da je po poštenju čak i iza Namibije

VIDEO

Britanski Europarlamentarac Godfrey Bloom u tekstu za Public Service Europe ustvrdio je da je Hrvatska loša za Europsku uniju i obratno, te da je ironično kako su se Hrvati žestoko borili za izlazak iz jedne Jugoslavije da bi ušli u drugu - EU. 

- Ogromne količine europskih sredstava u obliku potpora i regionalnog financiranja će 'nestati'. U izvješću Koalicije za financijsku transparentnost, Hrvatska se po pitanju financijskog poštenja našla čak iza podsaharskih zemalja poput Namibije - piše Bloom, podsjećajući na slučaj bivšeg premijera Ive Sanadera koji je zatvoren zbog korupcije.

Hrvatska je loša za EU, nastavlja, jer je siromašna i ima stopu nezaposlenosti od 20 posto. Bloom smatra da će mnogi Hrvati potražiti posao u bogatijim zemljama poput Njemačke, gdje već postoji velika hrvatska dijaspora.

- To će smanjiti plaće u odredišnim zemljama u drugim dijelovima Europe i dovesti do rasta napetosti među zajednicama, što je situacija koju nitko ne želi - piše Bloom, koji negativnu stranu ulaska Hrvatske u EU vidi i u tome što se otvara mogućnost za druge balkanske zemlje da učine isto.

- Među njima je Bosna, koja ima razinu nezaposlenosti od 40 posto. Bosna je također dom nekim islamističkim ekstremistima, od kojih su se mnogi borili u građanskom ratu. Poslije su nagrađeni bosanskim državljanstvom - nastavlja Bloom, podsjećajući na islamista Abua Hamzu, koji je bio aktivan u BiH prije dolaska u Veliku Britaniju.

Bloom, član desno orijentirane euroskeptične Stranke za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva, poznat je po kontroverznim istupima. Tako je 2010. godine za vrijeme govora današnjeg predsjednika Europarlamenta, Nijemca Martina Schulza, uzviknuo nacistički slogan "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" - jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa - a Schulza je nazvao nacionalsocijalistom. Jednom je prilikom rekao da nijedan biznismen ne bi zaposlio trudnu ženu, a priznao je i da je posjećivao bordele u Hong Kongu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa