Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska Lutrija predstavila novi vizualni identitet

Hrvatska Lutrija predstavila novi vizualni identitet
3

Uzevši u obzir promjene na tržištu i okruženju kao i slabosti postojećeg vizualnog identiteta kao što su vizualna neusklađenost, neprepoznatljivost dijela brendova itd., prošle je godine definiran novi vizualni identitet Hrvatske Lutrije

Za neke od grupa igara implementacija je započela još u 2019.g.: Cro Casino, Cro Clubovi i Cro Bet te novi vizuali društveno odgovornog priređivanja i oznaka rizičnosti igara, a tijekom ove godine predstavljen je segment lutrijskih igara te korporativni segment-krovni logo te novi slogan. Cilj novog vizualnog identiteta je osnažiti percepciju o pravoj vrijednosti, važnosti, snazi i kvaliteti Hrvatske Lutrije te omogućiti kompetitivan nastup u javnosti i na tržištu kroz četiri glavne poruke: modernizacija i odrastanje (igre su za +18), snažna emocija i emotivna povezanost kroz novu viziju (sretnija i razigranija Hrvatska), diferencijacija od konkurencije i ispravno pozicioniranje svih segmenata/grupa igara.

Kod svih igara na sreću dominiraju kružni oblici, krugovi, kuglice, lopte, zaokruživanje, žetoni, rulet itd. kao geometrijski oblici. Krug se kao oblik pojavljivao u svim iteracijama vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije u povijesti, od 1973. do danas. S obzirom na to da se vizualni identiteti igara na sreću najčešće temelje na obliku kruga, u tom je smjeru izrađen i novi logo Lutrije – iako više nema bubamare s točkicama, zadržani su krugovi, odnosno točke kao osnova dizajna za sve ostale elemente.

Novi znak sastoji se od triju krugova u kompoziciji koja „vuče“ gore naglašavajući okrenutost budućnosti, a znak je maksimalno simplificiran i time pogodan za sve aplikacije. Tri kruga označavaju različite vrste igara na sreću koje Hrvatska Lutrija priređuje (prva skupina: lutrijske igre; druga skupina: igre klađenja; treća i četvrta skupina, kao srodne skupine: igre u casinima i igre na sreću na automatima). Tri kruga suptilno podsjećaju na uzorak hrvatskih kvadratića koji su prepoznatljivi u cijelom svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska Lutrija je svjesna važnosti i potrebe većeg osvještavanja javnosti i osobnog utjecaja na unapređenje kvalitete života, društva, promoviranja pravih vrijednosti i vraćanja u zajednicu. Upravo tu poruku prenosi i kroz novi slogan Dodir sreće – sreća često dotakne dobitnike, ali kroz njihovu igru i svaku uplatu, sreća dotakne i brojne članove našeg društva i zajednice.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive