Obavijesti

News

Komentari 34

Hrvatska tvrtka zatvorila je 90 zlatarnica u Srbiji preko noći?

Vlasnici su pritom iz zemlje navodno ilegalno odnijeli najmanje 50 kilograma zlata vrijednog najmanje 1,75 milijuna eura.

VIDEO

Hrvatska tvrtka Gold Excange preko noći je zatvorila svih 90 zlatarnica u Srbiji, ostavivši zaposlenike bez dvije posljednje plaće i doprinosa, piše srpski Telegraf. Vlasnici su pritom iz zemlje, prema pisanju tog lista, ilegalno odnijeli najmanje 50 kilograma zlata vrijednog najmanje 1,75 milijuna eura.

Radnici tvrtke kažu da su sve poslovnice zatvorene 12. rujna, nepunih godinu dana nakon što su počele s radom. Jedna od radnica kaže da su poslovnice zatvorene po naređenju Ivane Jaćimović, šefice organizacije nacionalnog poslovanja, i Mirjane Bosiljčić, šefice za poslovnice u Beogradu.

Mediji u BiH pišu da je nekoliko dana prije zatvaranja u Srbiji tvrtka istog imena zatvorila i sve poslovnice u BiH.

Direktor tvrdi da će zaposlenicima isplatiti plaće za kolovoz

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Direktor tvrtke Goran Skočilić u međuvremenu se o slučaju oglasio priopćenjem u kojemu tvrdi da su poslovali sa svim potrebnim dozvolama te da su u budžet Srbije tijekom 10 mjeseci rada uplatili 50 milijuna dinara (oko 3,3 milijuna kuna). Skočilić je rekao kako će zaposlenicima biti isplaćene plaće za kolovoz te, ako ih bude, zarade za rujan. Naveo je kako su se povukli iz Srbije nakon što su saznali da nisu poželjni na tržištu.

- U odnosu na navode da su vlasnici firme 'iznijeli' zlato i drugu imovinu iz države, izjavljujemo da je svaki kolokvijalno rečeno 'iznos' predmeta, a pravno se to zove izvoz, vršen isključivo po prethodnom pribavljanju suglasnosti za izvoz od Ministarstva financija", navodi se u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e