Obavijesti

News

Komentari 47

Hrvatska vojska na Jarunu pokazala što sve zna i može

Hrvatska vojska na Jarunu pokazala što sve zna i može
33

Pripadnici specijalnih snaga izveli su spektakularnu vježbu napada na terorističko uporište, nebo su nadlijetali helikopetri HRZ-a, dok su "Krila Oluje" izvele svoj letački program

VIDEO

Prigodnim programom na ŠRC Jarun u nedjelju je nastavljeno obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, a atraktivnom programu i taktičko-tehničkom zboru naoružanja i vojne opreme nazočila je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović, ministri obrane i hrvatskih branitelja Damir Krstičević i Tomo Medved, domaći i strani visoki časnici te brojni građani.

Pokretanje videa...

00:49

POGLEDAJTE GALERIJU:

GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva
33
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Program na Jarunu počeo je ispaljivanjem 27 počasnih plotuna, potom padobranskim skokovima, vojno-akrobatskim programom Počasno-zaštitne bojne, pokaznom vježbom Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zapovjedništva specijalnih snaga te preletom MiG-a 21 i nastupom akrobatske grupe "Krila Oluje".

Tako su pripadnici specijalnih snaga izveli spektakularnu vježbu napada na terorističko uporište, nebo su nadlijetali helikopetri HRZ-a, dok su "Krila Oluje" izvele svoj letački program.

Medved: HV stvorena u iznimno teškim uvjetima

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je svim pripadnicima Oružanih snaga RH njihov dan te dodao kako je ponosan danas, kao i svake godine.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

"Zadovoljstvo mi je danas vidjeti Hrvatsku vojsku, modernu, dobro uvježbanu i opremljenu, vojsku koja je izgrađena u teškim uvjetima u Domovinskom ratu. Da smo tada imali svoju oružanu silu kakvu danas imamo ne bi se desilo toliko stradanja i ne bi imali toliko žrtava. Ali, nažalost, morali smo proći kroz sve te kalvarije, stradanja i graditi vojsku u iznimno teškim uvjetima. Ponosni smo na sve što smo izgradili", istaknuo je ministar Medved.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  također je čestitao pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH te im zahvalio na svemu što čine u ispunjenju zadaća.

Krstičević: Za HV zainteresirani mladi

"Hrvatska vojska je brend i uvijek na raspolaganju svome narodu za pomoć u nevoljama. Vidjeli ste u zadnje dvije godine koliko smo na tome radili i danas na Jarunu sam posebno sretan. Vidim da naš narod voli Hrvatsku vojsku, te vidim jako puno mladih koji su zainteresirani i obilaze. Mi smo tu da im pokazujemo sposobnosti Hrvatske vojske", rekao je ministar Krstičević.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Istaknuo je kontakt Hrvatske vojske i naroda te dodao da su ovih dana otvorene i vojarne te ponovio kako je vojska jamac sigurnosti.

U ponedjeljak je Svečana akademija povodom obilježavanja 27. obljetnice ustroja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske koja održat će se u održati u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". 

Na svečanosti će se, uz prigodni program, uručiti promaknuća najvišim časnicima Oružanih snaga RH i nagrade najuspješnijim natjecateljima natjecanja "Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku".

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježavaju se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. održana svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK "Zagreb" u Kranjčevićevoj ulici. Bila je to prva službena smotra postrojbe koja je predala prijavak prvome predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu, pa je i sam čin označio povijesno osnivanje oružanih snaga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..