Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska zemlja partner sajma Zeleni tjedan u Berlinu

Hrvatska zemlja partner sajma Zeleni tjedan u Berlinu
1

Već prvoga vikenda sajmom je prošlo već 100.000 posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400.000 posjetitelja do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi

Ove godine se na 85. sajmu Zeleni tjedan, najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta, predstavlja više od 1800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta na impozantnih 118 200 m2 izložbenog prostora. Već prvoga vikenda sajmom je prošlo već 100.000 posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400.000 posjetitelja do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi. Očekuje se 2000 buseva iz cijele Njemačke, a ruta za obilazak cijelog sajma je duga 8 kilometara prilikom koje će posjetitelji imati priliku isprobati i kupiti više od 100.000 proizvoda iz cijelog svijeta. Na sajmu će ukupno sudjelovati i posjetiti ga oko 200 istaknutih političara, pri čemu je glavna tema rasprava o klimi i klimatskim promjenama. 

Predstavljanje Hrvatske, zemlje partner i hrvatskih izlagača na sajmu organiziralo je Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora. Na svečanoj ceremoniji otvaranja predsjednik Vlade RH Plenković obratio se 3000 gostiju iz cijelog svijeta, a sutradan je u hrvatskoj hali uručio u ime Hrvatske gradu Berlinu osamdesetogodišnju maslinu kao simbol mira i prijateljstva između dviju država, naglasivši i važnost dugogodišnje tradicije kvalitete maslinovih ulja s hrvatskih prostora. Poklon paketom hrvatskih proizvoda nagrađen 100-tisućiti posjetitelj kojim je prvoga vikenda sajma zaokružena rekordna brojka posjetitelja.

Zeleni tjedan odlična je prilika za promociju hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, Europi i svijetu koje će predstaviti pedesetak velikih hrvatskih tvrtki i malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, uz sudjelovanje Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskih šuma, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Centra dr. Rudolfa Steinera. 

Posjetitelji svakoga dana mogu uživati u tradicionalnim hrvatskim gastro delicijama koje svakodnevno pripremaju Podravkini kuhari   u nacionalnom hrvatskom restoranu u hrvatskoj hali 10.2 na sajmu, kao i sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i osvojiti prigodne i ukusne nagrade iz Hrvatske te uživati u zabavnom programu. Zeleni tjedan 2020. prilika je za sve sladokusce da upoznaje specifične hrvatske okuse u hrvatskoj nacionalnoj kuhinji u Berlinu. Tako posjetitelji svakoga dana sajma mogu uživati u tjestenini s tartufima, kotletima od kvarnerske janjetine, dalmatinskoj pašticadi, oradi sa žara, purici s mlincima, slavonskom čobancu, rižotu s morskim plodovima, brojnim autohtonim slasticama  i mnogim drugim delicijama poput kulena, pršuta i paškog sira, maslinovih ulja i hrvatskih vina.

Sve informacije o Zelenom tjednu pronađite na poveznicama zelenitjedan2020.hr/ i gruenewoche.de. 

Izlagači

OPG Vlado Ferbežar 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ferbežar iz Otoka diči se svojim tradicionalnim slavonskim proizvodima pripremljenim na tradicionalni način uz moderan pristup i suvremenu tehnologiju. Koriste najkvalitetnije sirovine od mesa “crnih slavonskih” svinja uzgojenih u prirodnim i ekološkim uvjetima. Proizvode kulen s oznakom zaštite podrijetla. U proizvodnji koriste i ekološke začine proizvedene na obiteljskim gospodarstvima diljem Slavonije.

Ministarstvo poljoprivrede

OPG Klaudia Krstičević

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Krstičević osnovano je 2003. Na imanju rastu nasadi mandarina, limuna, naranči i smokava. Iskorak je napravljen 2013. kada je ovo poljoprivredno gospodarstvo, kao prvo u dolini Neretve, uvedeno u sustav ekološke proizvodnje. Proizvode sokove od mandarina, arancine, suhe smokve i marmelade koje su višestruko nagrađivane i po kojima je ovaj OPG posebno prepoznat u širem krugu potrošača.

Ministarstvo poljoprivrede

Đanić obrt

Obitelj Đanić djeluje u Općini Podgorač, u središtu Slavonije, na tromeđi puteva: 39km od Osijeka, 23km od Đakova i 11km od Našica. U toj se obitelji tradicionalno proizvode tipične slavonske rakije i likeri. U zadnjih par godina lepeza proizvoda proširena je i na neka netipična slavonska alkoholna pića kao što su limun, rogač i smokva.    

Ministarstvo poljoprivrede

Kuća meda Županja

Kuća Meda Županja nastala je udruživanjem OPG-a Danijela Čajka i OPG-a Krešimira Čolića. Ljubav prema pčelarstvu odlučili su podići na višu razinu, unaprijediti proizvodnju meda i s kvalitetnim domaćim, nadasve zdravim proizvodom, konkurirati na tržištu. S 250 košnica, Kuća meda proizvodi 10 vrsta sortnog, slavonskog meda, mješavine na bazi meda, cvjetni prah, propolis i matičnu mliječ.

Ministarstvo poljoprivrede

OPG Kalić Zvonimir

Velika ljubav prema poljoprivredi i blagodatima koje priroda može dati bila je inspiracija za sadnju industrijske konoplje u srcu Slavonije, u Đakovu. OPG Kalić Zvonimir je ekološki proizvođač tako da su industrijska konoplja koju proizvode i njezini proizvodi, pravi hrvatski proizvod. Glavna misija OPG-a Kalić Zvonimir je sačuvati potpuno prirodan proces uzgoja te ponuditi proizvode koji su izvorno netaknuto prirodni.

Ministarstvo poljoprivrede

PP Orahovica d.o.o.

PP Orahovica smještena je u netaknutoj prirodi istočne Hrvatske, u predjelu između rijeke Drave na sjeveru i padina Papuka i Krndije na sjeverozapadu, uz rubove Parka prirode Papuk. PP Orahovica raspolaže s više od 10.700 ha obradivih površina, a zapošljava više od 300 radnika. Osnovne djelatnosti su ratarska, stočarska, voćarska, vinogradarska te ribnjačarska proizvodnja.

Snašina kujna

Snašina kujna j.d.o.o. bavi se proizvodnjom i prodajom hrvatskih pekmeza i proizvoda od tjestenine.

OPG Šarčević Ilija 

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Šarčević Ilija osnovna djelatnost je proizvodnja lješnjaka, a dodatna djelatnost je proizvodnja proizvoda od čipke. Nasadi lijeske su podignuti 2006. godine na površini od 6 hektara, odnosno 2800 stabala. Rad na njivama se obavlja potrebnom mehanizacijom, a u ostalim poslovima poput orezivanja i berbe sudjeluje cijela obitelj.

OPG Vučković

OPG Vučković raspolaže sa 4 ha crnog grožđa Cabernet Sauvignon, točnije 13.000 trsova i pola ha graševine, koje od 2005. prerađuju u vino. Vinogradi im se nalaze u Oriovcu (Živalji) na 230 m nadmorske visine. Kažu kako im je najveći adut – kvaliteta.

Udruga Graševina Croatica

Udruga Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje i jedna od četiri regionalne vinske udruge u Hrvatskoj koje su nositelji nacionalne vinske strategije VINA CROATIA – VINA MOSAICA. Iako je osnovana s ciljem promocije graševine kao najvažnije hrvatske vinske sorte, danas Udruga Graševina Croatica promovira sve sorte vina koje proizvode njezini članovi te Slavoniju, Baranju i Podunavlje kao vinske i turističke destinacije.

Udruga Proizvođača Paškog sira otoka Paga

Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga utemeljena je 2005. s ciljem zaštite i promocije paškog sira, a okuplja sve registrirane proizvođače paškog sira. Paški sir je najpoznatiji i najcjenjeniji tvrdi ovčji sir u Hrvatskoj koji se na otoku Pagu proizvodi od davnina. Dobiva se od mlijeka paške ovce koja pase na kamenjarskim pašnjacima koji obiluju različitim vrstama aromatičnog i ljekovitog bilja, a posebnu vrijednost mu daje i morska sol.

Klaster hrvatskog pršuta 

Klaster „Hrvatskog pršuta“ osnovan je uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore te drugih mjerodavnih institucija. Osnovni cilj udruživanja proizvođača je povećanje konkurentnosti uz zajednički nastup na domaćem i europskom tržištu. Klaster broji 24 redovna člana te dva podupiruća, što obuhvaća oko 95% ukupne pršutarske proizvodnje u Hrvatskoj.

Vinistra Udruga vinogradara i vinara Istre

Vinistra je udruga vinogradara i vinara Istre osnovana 1994. radi pružanja stručne pomoći članovima, povezivanja proizvođača i zastupanja njihovih interesa, njegovanja i održavanja tradicionalnih običaja vezanih uz vinarstvo, promidžbe vina te stvaranja imidža istarskih vina kao kvalitetnih i prirodnih proizvoda. Udruga danas broji oko 100 članova, a ukupna proizvodnja vina procjenjuje se na 15.000 hl, od čega oko 2000 hl čine kvalitetna vina.

Proizvođačka organizacija „PZ JabukaHR“

Proizvođačka organizacija „PZ JabukaHR“ predstavlja organizaciju istaknutih proizvođača jabuke koja svoje proizvode plasira na domaća i inozemna tržišta. Trenutno broji 15 proizvođača s proizvodnim površinama većim od 250 hektara, prosječnim godišnjim prinosima većim od 7.000 tona te daljnjom tendencijom rasta. Organizacija vodi brigu o kompletnoj proizvodnji, preuzima brigu o transportu ubrane robe, vrši uslugu skladištenja, sortiranja, pakiranja te distribucije. Posjeduje i liniju za proizvodnju 100% prirodnog soka od jabuke s kojim je prisutna u mnogim renomiranim trgovačkim lancima u RH.

Udruga Vino Dalmacije

Udruženje Vino Dalmacije jedno je od 4 regionalna udruženja proizvođača vina koja djeluju unutar krovnog Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Osnovano je početkom 2012. u Splitu s ciljem okupljanja i strukovnog povezivanja te stručnog usavršavanja vinara iz Dalmacije. Poseban naglasak stavljen je na stvaranje zajedničkog standarda kvalitete vina, građenje ugleda hrvatskih vina na svjetskom tržištu te očuvanje vinske baštine.

Poljoprivredna zadruga Vrbnik

Poljoprivredna zadruga Vrbnik osnovana je 1904. s ciljem rješavanja problema lokalnog stanovništva – otkupa stoke, grožđa, povrća i voća. Danas se isključivo bavi vinarstvom i otkupom grožđa, a u vlasništvu ima nekoliko ugostiteljskih objekata. Poljoprivredna zadruga Vrbnik danas okuplja 125 punopravnih članova i ponosi se suvremenim proizvodima koji nastaju na plodnim vrbničkim poljima.

Udruga proizvođača bućinog ulja

Udruga proizvođača bučinog ulja Hrvatske osnovana je 2011. s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja proizvodnje bučinog ulja, stvaranja robne marke, zaštite proizvoda posebne kvalitete, zajedničkog nastupa proizvođača prema tijelima i institucijama Republike Hrvatske te poticanja i organiziranja izvoza. U Hrvatskoj djeluje 20-tak vlasnika uljara i prerađivača koji su razvili kooperativne odnose s OPG-ima. Sjedište Udruge je u Ivanić-Gradu.

Stella Mediterranea d.o.o.

Stella Croatica strastveno njeguje identitet Dalmacije kroz dalmatinske delikatese, ekološke proizvode i cjelokupnu baštinu Zagore. Prije gotovo 20 godina ova tvrtka započela je jedinstveno putovanje otkrivajući sve ljepote mediteranske i dalmatinske tradicije koja oduzima dah. Od tada stvara jedinstvene slastice, ali i prirodne kozmetičke proizvode inspirirane tradicijom.

Terra Marascae

Terra Marascae je kćerinska tvrtka Dalmaconsult d.o.o. iz Omiša. Bavi se sadnjom jedinstvene višnje maraske u skladu s prirodom i proizvodnjom premium proizvoda od njenih plodova. Sjedište je u Rubićima, malom dalmatinskom zaseoku u općini Šestanovac, na nadmorskoj visini od oko 400 m i 8 km zračne udaljenosti od mora. Najuži projektni tim tvrtke sastoji se od mladih, motiviranih stručnjaka koji zajedno stvaraju nešto novo.

Mišlov d.o.o.

Tvrtka Mišlov osnovana je 2001. godine sa sjedištem u mjestu Kali na otoku Ugljanu. Glavna djelatnost tvrtke je ulov male plave ribe (srdele i inćuna). Ulov se obavlja brodovima plivaričarima Rošo i Cicilo. Dugogodišnji rad članova obitelji Mišlov na ulovu i uzgoju tuna, kao i generacijama predaka stjecano iskustvo u ribolovu plave ribe, pridonijelo je dugogodišnjoj uspješnosti tvrtke.

S.I.C. d.o.o.

Tvrtka S.I.C. posluje od 1994., danas sa sjedištem u Višnjanu u Istri. Svoju današnju djelatnost započinje obavljajući otkup te veleprodaju i maloprodaju svježe i smrznute ribe. Tradicija i dugogodišnje poslovanje prerastaju u stabilnu respektabilnu tvrtku koja danas broji preko 160 zaposlenih i jedan je od lidera na tržištu Republike Hrvatske u području uvoza, prerade i distribucije ribe, plodova mora i ribljih delikatesa vrhunske kvalitete.

Kampanjola d.o.o.

Kampanjola je prvo domaće eko pivo, tj. bira koja se radi od sastojaka koji nisu tretirani pesticidima, herbicidima i konzervansa. Biranu su otvorili istarski eko proizvođači Darko Pekica i Dorian Siljan. Ekološki certifikat koji posjeduju označava da su sladovi, nezaslađene žitarice i hmelj koji se koriste u proizvodnji iz ekološkog uzgoja te da su proizvedeni u skladu s održivom poljoprivrednom praksom.

Promes Cvanciger

Najpoznatiji proizvod tvrtke Promes Cvanciger je Sisačka salama koja nosi oznaku „Izvorno hrvatsko“. I ostale polutrajne i trajne mesne prerađevine spravljaju se na tradicionalan način, što jamči oznaka „Tradicijski proizvod“ Hrvatske obrtničke komore. Cijela proizvodnja zasniva se isključivo na sirovini domaće proizvodnje, u skladu s HACCP sustavom i pod stalnim veterinarsko-sanitarnim nadzorom. Promes Cvanciger surađuje sa 150 OPG-a.

Kapronca 

Kapronca d.o.o je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića s ciljem da svaki proizvod bude originalan i jedinstven sa velikim udjelom voća odnosno meda te mješavinom raznih visokokvalitetnih alkohola i prirodnih dodataka.

Naše Klasje d.o.o.

Tvrtka Naše klasje je nastala 2001. godine kao greenfield investicija u proizvodnji prehrambenih proizvoda s ciljem kreiranja, razvoja i prodaje inovativnih proizvoda. Danas posjeduje dvije tvornice u kojima se proizvode dvije grupe proizvoda – svježa tjestenina i sirovine za pekarstvo. U proizvodnji svježe tjestenine tvrtka zauzima vodeće mjesto na domaćem tržištu. Sve proizvode uspješno prodaju na domaćem i stranom tržištu.

Stancija San Antonio 

Stancija San Antonio osnovana je 2008. U ekološkom uzgoju obrađuje 7000 stabala maslina od kojih su najpoznatije sorte: Buža ženska vodnjanska, Karbonaca, Istarska bjelica i Leccino. Od 2014. godine proizvode dvije vrste ekstra djevičanskog maslinovog ulja isključivo od svojih maslina. Prva vrsta su monosorte: Istarska bjelica, Buža ženska vodnjanska, Karbonaca, Leccino. Druga vrsta je mix ulja koji sadrži više sorti maslinovih ulja. Osvojili su više od 20 nagrada na svjetskim i domaćim natjecanjima.

Hrvatska akademija izvrsnosti masline i maslinovog ulja

Misija Hrvatske akademija izvrsnosti masline i maslinovog ulja (HAIMMU) je promicati vrijednosti i blagodati masline i maslinovog ulja na zdravlje čovjeka te istraživati i razvijati uzgoj, proizvodnju, preradu i tržišni plasman maslina i proizvoda od masline.

Zigante tartufi d.o.o.

Godine 1992. osnovana je vodeća hrvatska tvrtka za preradu i prodaju tartufa – Zigante tartufi d.o.o. sa sjedištem u Plovaniji, nedaleko od Buja. Danas je to najsuvremenija tvornica za preradu i konzerviranje tartufa u Europi, ukupne površine oko 1600 m2.

Sardina d.o.o. 

Sardina se bavi ulovom, preradom i konzerviranjem ribe te uzgojem proizvoda marikulture na svojim uzgajalištima. Tvrtka je utemeljena 1907. sa sjedištem u Postirama na otoku Braču. Sa stoljetnom tradicijom poslovanja Sardina je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u sektoru ribarstva i prerade ribe, uz snažan naglasak na izvozu – svoje proizvode izvozi na čak pet kontinenata.

Dalmacijavino Split d.o.o.

Dalmacijavino je tvrtka s više od 70 godina tradicije u proizvodnji vrhunskih vina, alkohola i bezalkoholnih pića. Tvrtka je svoju dugu povijest i čvrstu vezu s Dalmacijom preslikala kroz svoje prepoznatljive proizvode od kojih neki uživaju gotovo kultni status među generacijama. Proizvodi Dalmacijavina spajaju iznimnu kvalitetu i najbolje sastojke dalmatinskog porijekla te pružaju autohtoni doživljaj dalmatinske filozofije uživanja u životu.

Cromaris d.d.

Cromaris je tvrtka koja se bavi uzgojem, preradom i prodajom autohtone jadranske ribe i školjki. Nastala je 2009. godine spajanjem pionira hrvatske i europske marikulture. Cromarisova riba je prisutna na europskom tržištu više od 35 godina. Sjedište tvrtke nalazi se u Zadru, kao i pogon za sortiranje i preradu ribe. Od sedam uzgajališta, dva su smještena u Istri (sjeverni Jadran), a pet u Zadarskom akvatoriju (srednji Jadran). Više od 80% proizvodnje tvrtka plasira u inozemstvo. 

MI Ravlić d.o.o.

Ravlić je jedna od vodećih mesnih industrija na području Hrvatske koja proizvodi ukusno i zdravo meso i mesne proizvode. Moderna klaonica, smještena u blizini Osijeka, u Petrijevcima, jedan je od najmodernijih i najreprezentativnijih klaoničkih objekata u Hrvatskoj i šire. Tvrtka ima 50 mesnica na području od Rijeke do Vukovara, a planira širenje po cijeloj Hrvatskoj. Grupacija trenutno zapošljava više od 300 radnikaMesna industrija braća Pivac d.o.o.

Blato 1902

Blato 1902 je utemeljeno 1902. godine kao Hrvatska težačka zadruga. Djelatnost društva temelji se na proizvodnji, preradi i prodaji vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, otkupu suhih smokava i rogača te njihovoj preradi u specijalne rakije. Osim poljoprivredne proizvodnje bave se ugostiteljstvom i trgovinom. Tvrtka surađuje s više od 500 kooperanata i u stopostotnom je vlasništvu malih dioničara.

Gavrilović d.o.o.

Danas tvrtkom upravlja deveta generacija obitelji Gavrilović. Upravo po tom dugom obiteljskom naslijeđu tvrtka Gavrilović jedinstvena je u Hrvatskoj i među rijetkim je takvim obiteljskim tvrtkama u svijetu. Mesna industrija Gavrilović opremljena je najmodernijim industrijskim strojevima i proizvodnim linijama. Proizvodni procesi udovoljavaju najstrožim zdravstvenim i higijenskim standardima, a mjere kontrole provode se svakodnevno u svim fazama proizvodnje.

Žito d.o.o. Osijek

Žito je vodeća prehrambena grupacija u Slavoniji koja zapošljava 3000 ljudi. Bavi se proizvodnjom junadi, ratarskih proizvoda, šećera, ulja, brašna. Žito proizvodi najviše tovnih svinja u Hrvatskoj, a bavi se i proizvodnjom jaja.

Mesna industrija braća Pivac d.o.o.

Priča o mesnoj industriji Braća Pivac počinje 1952. u Vrgorcu. Robna marka Pivac danas je lider na hrvatskom tržištu s godišnjom proizvodnjom od 150.000 komada pršuta i sinonim za vrhunske suhomesnate delicije. Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke – PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda. S više od 2000 zaposlenika, jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe.

Kutjevo d.d.

Djelatnosti tvrtke Kutjevo obuhvaćaju poslove u biljnoj, stočarskoj i vinogradarskoj proizvodnji te pratećem uslužnom sektoru. Vrhunsku kvalitetu vina potvrđuju brojne osvojene medalje na natjecanjima poput Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini. Vrhunska graševina, Graševina Turković, Graševina de Gotho i predikatna vina zadnjih godina prepoznata su kao izvanredna od strane internacionalnih stručnjaka i enologa.

Koestlin

U tvornici Koestlin više od 100 godina proizvode se keksi, čajna peciva, vafli, trajna slana peciva (štapići i pereci) te ekstrudirani proizvodi tipa flips. Danas Koestlin zauzima prvo mjesto u izvozu keksa i vafla na tržištima bivše Jugoslavije i okolnih zemalja, dok u Hrvatskoj zauzima prvo mjesto u prodaji keksa, a drugo u prodaji vafla. Koestlin 60% ukupne proizvodnje plasira na strana tržišta (Europa, Azija, Australija, SAD…).

Vindija d.d.

Vodeća prehrambena industrija u RH, sa sjedištem u Varaždinu. Grupa Vindija danas obuhvaća više od 1000 proizvoda, 14 poduzeća od kojih je 8 u Hrvatskoj, a 6 u zemljama regije. Zaposleno je više od 4000 radnika te se ostvaruje prosječni godišnji promet od 400 milijuna eura.

Badel 1862 d.d.

Badel 1862 najveći je i najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Hrvatskoj. Firma je sinonim  za jaka alkoholna pića u Hrvatskoj i široj regiji, a s pet vinarija u svom sastavu objedinjuje cjelokupno bogatstvo vinorodnog područja Hrvatske.

Kraš d.d.

Zahvaljujući kvaliteti, tradiciji i snažnim brendovima, Kraš je već dugi niz godina vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Europi. Svoju povijest započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union osnovane 1911. Kraš je danas suvremeno organizirana tvrtka koja se uspješno prilagođava izazovima tržišta. Osim tvornica u Zagrebu, Kraš je vlasnik još dviju tvornica za proizvodnju keksa i vafla u Osijeku i Prijedoru.

Dukat d.d.

Dukat je najpoznatija robna marka mliječnih proizvoda u Hrvatskoj te jedna od vodećih u regiji, a svoj dugogodišnji uspjeh duguje zdravim, ukusnim i svježim mliječnim proizvodima omiljenima među potrošačima svih dobnih skupina. Kvaliteta, inovativnost i svakodnevna briga za zdravlje i uravnoteženu prehranu pojedinca i obitelji ključne su vrijednosti robne marke Dukat iza koje stoji više od stoljeća tradicije, najsuvremenija tehnologija prerade i mlijeko najbolje s domaćih mliječnih farmi.

Podravka d.d.

Podravka je u 70 godina svog postojanja izrasla u vodeći prehrambeni brand u Hrvatskoj i regiji te stekla povjerenje milijuna potrošača u više od 60 zemalja svijeta. Danas  je  jedina hrvatska multinacionalna prehrambena kompanija s uredima u 24 zemlje svijeta. Sa svojom perjanicom Vegetom, u svijet je iskoračila još davne 1959. godine i tada zapravo otvorila vrata internacionalnog tržišta na kojem je u godinama nakon toga gradila svoju poziciju sa širokim asortimanom proizvoda. Danas je jedan od najvećih hrvatskih izvoznika te pokretač hrvatske industrije i gospodarstva u cjelini.

Atlantic Grupa d.d.

Atlantic Grupa je jedna od vodećih prehrambenih tvrtki u regiji s poznatim regionalnim robnim markama koje, uz asortiman vanjskih partnera, podržava snažan vlastiti sustav distribucije. Atlantic Grupa ukupno zapošljava oko 5300 ljudi. Sjedište kompanije je u Zagrebu, proizvodni pogoni se nalaze u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Makedoniji, a tvrtke i predstavništva u 8 zemalja.

Fortenova Grupa d.d.

Fortenova grupa je jedna od najvećih tvrtki na području jugoistočne Europe s preko 50.000 zaposlenih, a posluje u tri ključne djelatnosti: maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi, dok je netemeljno poslovanje grupirano u posebnom holdingu. Fortenova upravlja i najvećim poljoprivrednim površinama u Europi i ima raznovrsnu proizvodnju koja uključuje žitarice, uljarice, farme stoke, proizvodnju sira, svježeg voća i povrća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala
promo

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala

Tijekom tri dana Weekend Food Festivala koji se održava od 19. do 21. travnja, posjetitelji će uživati u predavanjima, panel diskusijama, druženju, isprobavanju zanimljivih jela i naravno, dobroj zabavi!
Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak
PROMO

Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak

Restoran Tajer je prije nekoliko godina u srce Zagreba vratio tradicionalnu kuhinju te slovi kao svojevrsni zaštitnik starinskog, međimurskog načina pripreme hrane